Saturday, 24 December 2011

top-up Bisnes

Assalammualaikum~
hye kengkawan..
korang agak2 la kan jual topap tu untung x??
ramai yang kata jual topap je pun..nak untung menda..
beli RM100 jual pun RM100..so apa yang kita dapat kan..
memang x de pekdah la kalau modal harga tu, untung pun dapat balik modal je..betul kan...
rugi la kalau camtu..
tapi sebenarnya kalau korang nak tahu sebenarnya jual topap ni ada jugak untung nya..
serius aww..bukan nk tipu pun..huhu :p
kalau ada yang rasa teringin nak jual topap tuh sila2 lah melawat
link ini~
sambil kita jual topap sambil kita sama2 dapat untung~
zaman sekarang ni semua orang pun mesty akan cari topap kan..so mmg x kan rugi kalu kita jual topap~smbil2 jual topap sambil2 untung dgn komisyen~


berminat??? klik link ini::::

Tuesday, 13 December 2011

::ibu ku kasihku::

Assalammualaikum~
hye kengkawan~
semua ada ibu kan??
ada yang masih hidup ada yang dah mengadap ilahi~
tapi xpa tetap ada kan~kalau x macam mana kita boleh wujud di dunia ni..
am i right??
okeyh yang mana ibu kawan2 dah x da~ kita sedekahkan al-fatihah banyak2~
yang nak cita ni sekarang adalah cara kita menghormati ibu kita...
xkira la ibu kandung ka ibu tiri ka ibu sedara ka dan sebagainya..
mereka tetap ibu dan perlu dihormati~~~
almaklumlah,ibu kita dah tua kan..kita yang masih muda renda ni haruslah hormat ibu kita~janganlah kita nak marah2 mereka ataw mengasari mereka..
buruk padahnya nanti~ x bau syurga taw...
aiyookk!
banyak2 bertaubat keyh!
orite..
ada pulak kisah yang si ibu ni pelupa sikit~
dah tua kan..biasalah tu~
kita yang muda ni pun sama ja ,senang ja lupa~hurmm
alkisah, seorang ibu lupa tempat beliau menyimpan wang lalu menuduh si anak yang x tahu apa2..
si anak kemudian berang lalu lari rumah kesedihan~
secara tetiba si ibu jumpa semula dgn wang disimpan~
terus rasa bersalah~dah panggil balik pun masih lari merajuk~alahai!
wahai si anak jangan lah korang buat ibu korang rasa macam tu~ x baik taw..
bagi la chance kat depa nk manja2..huhu~ walaupun agak pedas ayat yang dilemparkan..
tapi kita sebagai anak harus turut saja~
insyaallah,Allah itu maha berkuasa..
Dia akan buka segalanya kemudian nnt~bersabar ja dgn setiap perangai ibu kita~
okeyh!

Friday, 18 November 2011

::kita xpernah mengerti::

Assalammualaikum~
hye kawan2 yg aku sayang~
hidup ni penuh dgn cabaran betul x?
kita nk buat apa pun mesti akan ada halangan yang menanti~
ada ja yang x kena..
dalam hidup ni kita kena tahu yang semua itu dipinjamkan saja pda kita~
dengan itu maybe la kita akan jaga baek2 hidup kita ni kan~
dan yang lebih penting dalam hidup kta adalah org yang kita sayangi sentiasa berada disamping kita~
first of all mesty la family kita~yg second not to be our bf okeyh~
bff maybe..
bf ni susah skit kan..kdg2 dyowg setia,kadang2 dyowg tgglkan kita cmtu ja..
alahai..
tpi kawan akan sentiasa bersama kita dalam setiap saat susah dan senang~
tu pun kalau dapat kawan yang betul la..
susah kan kita nk dapat kawan yang sanggup bersusah senang dgn kita~
but once korang dah dapat plez take care of your fren~
jgn la sakitkan aty dyowng~sbb apa?
sebab korang x kan dapat kawan yang baik cam yang korang dapat  tu lagi~
maybe sekali dua terguris x pa la kan.kalau dah bnyak kali maybe lepas tu korang akan putus sahabat~
so jaga aty kawan2 okeyh~
kawan melambangkan diri kita ni~baik kawan kita maka baiklah kita~
^^,v
hurm ada ka bff antara laki dgn prmpuan?
orang kata x mungkin perempuan dan lelaki berkwan baik kecuali bercinta ja..
erm for me,i dont think so~
sbb aku berkawan dgn lelaki:::
tapi x bercinta pun....~
nk kata baru sebulan kawan?erm tak tak..
aku dah kawan dgn kawan baik sorang nih dah dekat 8 tahun and we are still best friend~just
nowadays kami jarang dapat jumpa sbb masing2 dah ada hal sendiri~
and dua orang lagi kawan aku lelaki jugak~dah 4 tahun lebih kami kawan sampai skrg still keluar sama2
dan xpernah pun muncul antara kami perasaan cinta~kecuali rasa sayang antara sahabat2~
so jgn kata x kan ada bff antara laki dgn pompuan~
just jaga cara pergaulan kita cukup la~xkan da hal~
tapi kalau ada yang diluar sana dah jatuh cinta dgn bff sndiri..it's okey..
dan itu adalah lebih baik..sbb bff kita dah kenal siapa kita yg sebenar,baik buruk kita dan x perlu lagi nk malu2~
hohohohoho !!
betul x? :)(:

Tuesday, 15 November 2011

::tentang cinta::

Assalammualaikum~
hye frenz~
korang semua mesty ada mengalami kisah cinta memasing kan~
kenapa cinta tu begitu berharga terhadap kita?
sebab bila kita ada cinta,kita akan rasa dihargai..betul x..?
oke semua org ada rasa cinta dgn tuhan,parents,adik beradek, dan juga kengkawan~
tp disini aku nk sembang2 pasal cinta pasangan kekasih~
mcm biasa la kan..hehehe~
ramai aje yang cerita tentang cinta nih..tp aku tetap nak gak join sama sbb aku pun ada
cerita sndiri jugak..cerita tentang hati perempuan k..
aku jamin semua pompuan kat sini 99% bila start kapel dyowg akan sayang teman lelaki dyowg
setulus aty..haish~
perempuan je ke?laki  cmna?
hohohohoho~
sesetengah lelaki juga akan merasa perkara yg sama jika btul2 mereka dilamun cinta~
yala cinta yang bergelora telah menyelubungi hati la katakan~ *ayat x leh blah!
tp selalunya yang kita perhatikan perempuan la..dyowg setia dgn pakwe dyowg..walau
ada laki yang lebih hensem dr pakwe dyowg pun dyowg bwat derk ja..kerana apa?
kerana pakwe dyowg dah cukup smpurna utk dyowg~
same like me ! bila aku dilamun cinta la !
bak kata pepatah...
segala apa yang diminta semua akan diberi~~
segala rintangan akan diharungi~~
segala kesusahan akan ditempuhi~
segala kesenangan akan dikongsi~
semua rakan sama dikenali~
semua temapat sama ditujui~hehehe
mengada lebih lak aku nih....

ops ! dah start tersimpang la plak~
macam ni apa yang aku cuba sampaikan disini ialah kenapa perempuan lebih setia dr lelaki?
kenapa cinta perempuan lebih tahan lama berbanding lelaki?
kenapa lelaki mengambil mudah hal2 cinta nih?
yela laki ni kebanyakkannya nk suka2 jer~....almaklumlah..umo muda lagi wat pe nak serius2 kan..
mmg x dapat nk salahkan 100% atas lelaki je..
tp mmg jd kesalahan lelaki la sbb dyowg x nak cakap awal2 yang dyowg nak kapel utk isi masa
muda ja..bkn nk kawen lg~budak remaja sekarang apa taw..
dyowg seronok kapel and then bawak kuar anak org g jalan2~
pastu bila dah start bored mulalah break off !
why this is happened..?sebab ramai remaja lelaki nk testing kapel je pun~
tp bg perempuan dyowg kapel sbb nk cari teman hidup..
bila korang break off with the girl.,the girl akan sedih betul2 taw~
tp yela zaman sekarang nih ramai perempuan dah sedar permainan sang lelaki~
dyowg akan sedih tp x brpanjangan~
boleh dikatakan zaman lani orang2 pompuan dah maju..x de lg dah nak bergantung dgn org lelaki~
wat pa kita bergantung pada lelaki yang langsung x pedulikan kita kan~
malah yang peliknya sekarang ni ramai je lelaki yang brgantung dgn org perempuan~
semuanya kerana malas~lelaki zaman sekarang ramai aje yang malas~mcm
malas nk berjalan,apatah lagi berlari..malas bercakap,malas bekerja,malas brdikari,malas hidup,
semuanya nk malas~haish =.="
but not all of them okeyh~dont get misunderstanding~
hurm~

aku x suka lelaki yang malas ni sbb dyowg seumpama x beri perhatian pada kita~
cakap sayang kenalah berkorban kan~
org malas ni seumpama org yang x de tanggungjawab~
so plez dont be like that okeyh dear~
aku dah tersasar dah sbnrnya ni~
argghh lantaklah bukan ada yang baca sgt pun~
for those mens outside plez know that you mean everything to your girlfriend~
bagi la semangat pada perempuan disaat mereka memerlukan~
kerana hanya dengan sepatah kata aty si dia akan terus berbunga keriangan~
eceh !

Sunday, 13 November 2011

::silap manusia::

Assalammualaikum~
hye kengkawan~
erm manusia ni ada pelbagai jenis dan ragam kan..
susah utk kita kenal org tu baik atau buat2 baik je..
yela rambut sama hitam aty laen2 kan~
setengah orang mudah betul percaya pada org lain..setengah org pula
susah sgt nk percaya pada org lain..
knp jd cam tu?
tp x pa la setiap org ada persepsi masing2 kan~
tp kita juga x patut menilai setiap org tu dr segi luaran ja kan..
sebenarnya ada  setengah org tu nmpak jahat tp baik~
yang nmpak baik pulak sebenarnya jahat..
aduszz susah nya kita nk kenal org2 di sekeliling kita nih~
agak2 la kan mcm mana kita nk tahu aty budi org tu samada baik atau jahat?
any comment?
erm..~

Thursday, 10 November 2011

::knp macam nih:::

Assalammualaikum~
hurm semalam aku pergi jalan2 sehari suntuk dengan adek aku n seorang kawan lagi~
kami ni sebebnarnya bukan tahu pun nak pergi mana..pakai jalan ja..
pastu pening sendiri..hehe
then masa kat bukit jambul aku dapat cerita yang kawan aku syahril xcident terok~
aku yang sayangkan sahabat nih pun pergi terus rumah dy..tp alhamdulillah x seteruk yang aku fikirkan dan masih boleh jalan lagi..kira oke la tuh kan~ :p
sampai kul 6 tuh kami pun pergi la makan2 di hammer bay~
tepat kul 8 aku dah smpai rumah..
lepas siap apa yang ptt dibuat..dah tentu la tiba masanya aku landing..haha
tepat jam 8.47 mlm aku dapat mcj dr someone swuh aku g jmpa dy..walaupun letih aku gagahkan la jugak..
dalam perjalanan satu lg mesej masuk dalam inbox yang mengatakan kawan aku xcident~
dalam aty ni kata mungkin mggu ni mggu org xcdent kot~sebak gak la bila dpt cerita cmtu~
apa lagi aku pun drive dgn lajunya pergi amek adek aku utk tuju kerumah seorang lagi kawan aku yang xcdent nih~tgn aku terketar2 masa drive n bape kali aku hampir xcdent sbb terlalu gelisah~
orang kat sebelah tu jgn dok kata la mmg dah ketaq smpai terdiam sungguh..
setelah smpai aku dgn adek aku brjalan dulu smpai ke tangga rumahnya..
kami lihat ramai orang kat ctu..dalam hati kami berdua dok kata dah depa ni org yang nak agkat jenazah ke??
lagi la kami dua tension pk pasal hal tuh..
then kami melangkah pelan2 naek ke atas~
smpai depan rumah kami dgr macam ada org baca yassin..haish baca yassin??
dy ni dah nazak ke..sedyh bukan main dlm aty..
kemudian kami dekat lagi dan trdengar tu macam suara tv ja pun..
dah x tahan kami g terus depan pintu dan BANG BANG BOOM!
hampeh betul..kena tipu free2..aku dgn dalam keadaan yang sedih teramat tu blah terus lah~
 GERAM!
dan aku kenalkan kawan aku pada dy jugak..
entah lah..mungkin x kena masa kot..aku letih kawan yg seorang ni pun letih bru balik kerja..
dan kena mcm tu pulak kan~ya aku mmg marah sgt sbb aku rasa sedih sgt2..
kerana dy tipu aku, aku hampir xcdent beberapa kali..mgkin dy boleh main2 tpi kalau aq mati dah x jadi main2 dah..
lepas tu aku dgr crita yang dy buat semua tuh sbb nk tgk kwn2 dy sayang dy ataw x..
NO! dy x leh buat org risau smpai mcm tu sekali..mcm nk luruh jantung dibuatnya::::::
dan satu lagi dy tempah karoke utk kami semua..tp kalau aku mati nk xnk korang tetap kena batalkan jugak kan,..dan aku sedih sgt yang kwn aku ni kata aku lebih pentingkan org baru dr org lama..
sama sekali tidak..aku sayang semua yang aku kenal x kira sapa pun..dont make me feel guilty..!
dan kita juga x leh menilai seseorang berdasarkan wajahnya~oke!
dah mmg muka kawan aku tuh poyo je..muka nak marah je apa aku nak buat..xkan setiap masa aku nk tarik mulut dy kasi senyum?

mmg x la kan..tp sebolehnya jgn menilai seseorang dr luarnya sahaja...
aku kenal dr awal pun mmg muka dy pesen tuh~adoii..just dont judge a book by its cover okeyh~
tp serius aku cakp org yang nmpak bengang kira dok buat muka menggerun ja nih..sebenarnya dyowg bukan macam tu cuma dilahirkan mcm tuh..tp dalam aty dyowg sgt baek oke..
mcm aku jugak la kalau korang x kenal aku mmg la korang kata aku sombong,tp bila dah kenal sbnrnya aku bkn cmtu kan..plezz lepas ni aku xnak dah hal2 macam ni terjadi lagi..
boleh rosakkan hubungan persahabatan kita selama ni taw x..
plez plez plez.. maafkn aku sama sbb blah cm tu ja..
dan padan muka kau sbb menipu aku..aku marah tanda sayang taw..bkn sbb aku nk putus kawan..
alahai~
tamo gado2 k kwn~
sbg hadiah nah bunga persahabatan dr aku..


p/s: tarikh ari ni sgt menarik..11.11.11..huhu..


Tuesday, 1 November 2011

Hunt for clues with Tintin in his #TintinHunt! The best prize? 4D/3N holiday to Bali!

click the link ...
Hunt for clues with Tintin in his #TintinHunt! The best prize? 4D/3N holiday to Bali!

cuti oh cuti !

Assalammualaikum~
hye frenz..
gila rah cuti ni aku rasa lama betul..sapa budak uitm angkat tgn!
HAHA!
betul x aku cakap cuti lama kan..tapi kalau yang bekerja tu maybe x rasa la~
bagi yang duduk goyang kaki tu ha amek kau..kerja nya mengadap laptop, tv n komik
ja la memanjang kan..kuaq lepak dengan member2 sampai x larat nk keluaq lagi dah aih..
dwet mmg xdak la..kering kontang dibuatnya..tapi makan tetap maintain banyak gila..
sbb kat rumah makan kan free of charge..huhu..
walau pun sekarang rasa mcm lama gila tggl kat rumah tp nnt bila time nak balik percayalah
mesty semua pakat2 nanges xnak pergi..apa boleh buat rumahku syurgaku..
aku harap aku dapat habiskan pengajian aku secepat mungkin,so lepas tu nnt aku nk bina satu tempat yang aman damai untuk family aku..x mcm skrg ni kami berada di tgh2 kawasan bandaraya..
tahu x korang yang kita ni bagaikan menghirup asap rokok sebanyak satu kotak pada setiap hari
yang mana tggl dekat dengan kawasan perindustrian tuh..terutama penang la kan..
bayangkan setiap ari bnyk sgt asap kenderaan, asap kilang ja berkepul-kepul~haish dunia..
dah la dunia kita ni makin lama makin terhakis..
tapi rasanya kan macam mana kitaran alam dalam hidup kita yang mana akan hidup pasti mati
macam tu jugaklah yang akan terjadi pada dunia kita nih..
kita selalu tgk yang dunia kita ni dah jadi panas gila kan sampai leh cair ais di kutub utara sana..
mungkin nnt akan ada kitarannya yang akan menyebabkan semua air di dunia ni akan beku semula..
barulah dunia kita akan stabil semula kan..erm kuasa Allah mengatasi segalanya..
eh eh aku dah menyimpang jauh ni..
cerita asal pasai cuti aku kan...erm xpa la..alang2 dah terlajak cerita aku pun nk ucap terima kasih la sbb baca ek.. :)(:
*loveyouallmmuahhxx*

Monday, 17 October 2011

dah berpunya :)

Assalammualaikum~
hai syggg~lama gila weh aku x update blog nih~
serius memang x dak mood gila~
dengan pkir macam2 lagi, boleh gila dibuatnya..
alhmdulillah belum masanya nk jadi gila..ahaks!
ouh ya btw aq dah berpunya~
bertuah laki tuh..dapat awek cam aku..
dah la comel,pndai masak,turut kata,always setia,susah marah,
woww bnyak gila keuntungan yg dy dapat~HAHA!
ni pantun kami dua..

                   jalan sini jalan sana,
aku mencari dy,
                 balik balik jumpa kat situ,
mana pakwe aku..

*sweet kan2..hehe (org xdak boipren mmg gini)
(mana la cek nk cari boipren yg terima cek seadanya)
sekejap je masa berlalu kan, aq dh besaq..Besaq? haish!
aku harap aku dpt jmpa dengan si dy..best kan ada teman hidup..
tp study tetap x dilupakan weh~
mana boleh tinggai selagi x pegang segulung diploma..
ouh ya sem 3 aku baru je abes..dan aku dah x taw nk buat apa kat umah selama
sebulan lebih ni..dah puas gila aku rehat kat umah sampai dah tak leh rehat ag dah ni..
aku nk keja , mak aku lak tak bagi..jauh la apa la..
aku kan dah 19 tahun..kenapa aku masih dijaga seperti budak budak..=.="
tapi tak pa asalkan makan dan minum aku ditanggung beres lorh..
ho ho ho..
 wahh aku bebas selama sebulan lebih nk enjoy..
huhu..
TERBAEKK !

Tuesday, 2 August 2011

puasa 2011

Assalammualaikum..
yuuhhuu..
lama nya x update blog..busy mengalahkan menteri.
bukan apa banyak assignment x antar lagi..
agak tension hari2..
tambah2 bila puasa datang lagi..
banyak lak exam menghampiri~
rumah tu asyik dok jalan2 dalam ati..
rasa cm nk pusing..
alangkah baik kalau exam tangguh lagi..
sempat la aku study..
ni apa pun x ready lagi.
cam na aku nak hadapi..
haiiyaaa~
kalau java aq rasa boleh tahan la..
mai tang calculus hacuss kot~
HAHA!
subjek laen still boleh belah..
so sekarang ni study math je ka?
erm..~
need my hero to teach me~
i'm still blurr  =="

Saturday, 16 July 2011

kisah aku selepas kemalangan

Assalammualaikum..
hye kawan2..aku masih lagi berkabung ats kemalangan aritu..
kemalangan memang best kan..
best sgt la sbb bila kita kemalangan so kita xkan ada transport utk digunakan dalam sebulan..
so secara automatik kita akan mengggunakan kaki seperti dulu2..
apabila kita guna kaki maka secara automatiknya pulak kita akan menurunkan berat badan kita..
so bg aku yg amat sensitif bila org kata aku gemok..aku amat suka bila aku jadi kurus..
walaupun x sekurus model2 yg hebat2 tuh..
tp kira kurus la juga..hehehe..
best bila dapat org puji..kan2...sapa la xsuka org puji kan..
aku antara yg termasuk dalam golongan2 tersebut la..
ehem2..
oi2 puji la aku..nnt aku belanja makan coklat feveret aku..
cadbury Hazel..
sapa nak gtaw aku..
huhu~~
erm..sepanjang aku di kampus, handset aku x abeh2 berdering..
sapa yg col??
mak,abah,adek,road runner,mekanik,dan org2 len yg x bersalah yang disebabkan aku dyowg
jadi huru hara..
isk3..kesian dyowg..dan termasuk la aku sbb x larat nk jawab fon..
tapi lebih kesian la pada mereka2 tu sbb...
mak kena berleter kat abg aku supaya dy pergi setel dokumen kereta..
abah terpaksa keluarkan dwet utk bayar saman dan kereta..
adek terpaksa ulang alik dari rumah aku ke rumah abg aku utk antar dokumen yg asyik x betul je..
abg aku lak terpaksa pergi kL utk update dokumen kereta yg x diupdate lg sejak setahun lalu..
road runner plak asyik dok tnya bila nk p jumpa dy..eh pesal dy swuh g jumpa lak..
xde hal aku nk g jumpa dy lak..
mekanik tempat aku letak kereta tu lak asyik dok tnya..bila nk antar dokumen..
aduyai..
i know nothing and my fault sbb bg xcdent..sape swuh x aty2 kan..
padan muka diri sendiri..
erm..pape pun aku bngga sbb dyowg syg aku,.
sbb tu dyowg x serabutkan aku atau marah2 aku masa aku kat uitm..
takat tnya sikit2 ja x da hal lah..
tp dyowg lah yg teruk sbb kerana aku dyowang tunggang langgang..
ni dah la mggu depan sepupu aku wt kenduri dah aku x dapat nk pergi sbb trnsport xde..
kan dah menyesal ~

I ' M  S O R R Y :'(

Thursday, 30 June 2011

aku kemalangan!

Assalammualaikum~
hari ini buat julung kalinya aku mengalami xcident yg aku x pernah sekali jangka padahal dah kena pesan selalu..
apa boleh buat bnda nak jadi..
aku rasa menyesal gak la..
namun nasi sudah menjadi bubur~
sedeyh tgk kereta aku masuk workshop..
tambah sedyh bila dapat taw sedara2 aku mengalami luka2 sedangkan aku tak..
ada yang cedera kepala,cedera kaki dan ada juga yg cedera kat tgn..
ceritanya begini...
nak kata laju x laju...
meter takat 60 je pun..
akibat kelalaian aku bermain sambil memandu inilah padahnya..
ketika kereta didepan berhenti tanpa ada lampu break dan ingin masuk ke simpang kanan..
aku terus melanggar kereta beliau..
bertuah aku sbb kitaorg x gaduh2..
dan bertuah lagi kes ni setel cepat..
bertuah lagi xdak org yang maut..
bertuah lagi bila abah setelkan saman..
bertuah lagi dapat slow talk dgn sarjen trafik penyiasat..
menyedihkan sbb aku bwat org sakit..
menyedihkan sbb aku x dapat jumpa keta aku selama 2 mggu...
menyedihkan lagi aku trpaksa balik Merbok dgn bas..
menyedihkan lagi mak aku asyik dok berletiaq..
haish~
aku patut tension or what???

Tuesday, 14 June 2011

AKU ADALAH AKU

Assalammualaikum..
aku nak cerita pasai aku yang sekarang..
aku x tahu kenapa aku rasa aku ni dah lain..
ceehhh aku sendiri plak yg perasan..
xtaw la ada yang perasan ataw x..
tapi aku rasa aku x macam dulu..
dulu aku ni banyak cakap, banayk makan,banyak buang masa,bnyak tido,banyak sembang,
banyak sakat orang,banyak menggedik,banyak menggatai..ops hahaha
tapi sekarang aku sendiri yang perasan yang mana aku dah kurang cakap..walaupun aku nak cakap 
sesuatu tapi mulut aku macam x nak je buka..pelik gak..
makan pun dahh kurang..*mungkin pasal nak diet kot..
tido pun kurang..*banyak tgk movie kot..
sakat orang pun x lagi..*mungkin takut org marah kot..
gedik pun dah x lagi..*sebelum ni aku x gedik pun!
gatai??eh na der aku kan baik..hahaha

nice to meet myself again..
really enjoy to be myself..
kata la korang nak kata apa pun aku x kisah aku adalah aku..
eh apa aku melencong lak nih..
 A K U S A Y A N G S E M U A K A W A N A K U
plezz dont leave me alone~
i will be with u all always..
i will never let u hurt becoz of me~
i will repay my mistake..~
and i really need all my friend wether u like me or not
plez be by my side~
i dont really like to be alone..felt so lonely~
u know what i'm thinking about~ 
i need my friend to teach me right n wrong~
i need u to make me success~
if u r not there with me~
i'm nohing~!
believe me..
i'm nothing~!
aku xpandai,aku x bodoh,tapi aku nak korang jangan salah anggap akan aku~
aku percaya korang, korang percaya la aku..
aku sayang korang,korang sayang la aku..
aku jaga hati korang,korang jaga la hati aku..
aku tolong korang,cubalah hargai aku..
aku beri ilmu kat korang, janganlah korang belakangkan aku..
aku mintak ilmu korang,korang jangan lah berlagak..
aku x pernah kutuk korang,korang janganlah kutuk aku..
aku berahsia punya sbb,korang berahsia jgn sbb aku..
kenapa korang nak buat perangai setelah lama perkenalan kita??
bosan ke?muak ke?
aku menyusahkan ke???aku x pernah pun paksa atau minx lebih2 dari korang..
nak minx tolong teman aku pergi mana2 pun x..aku x nak menyusah kan korang 
dan bukan bermakna aku x suka korang..
kepercayaan adalah penting dalam setiap persahabatan..
I  W I L L  R E M E M B E R  U  A S  M Y  F R I E N D
 F O R E V E R


p/s : dalam kekecewaan yang menusuk
jiwa dan raga~

kenapa perlu study?

bosan + malas + x reti + xdak org nk bantu + x suka org bantu = berenti belajaq
tapi tanpa ilmu + pelajaran  sijil + cita2 + degree + kawan2 = x dapat gaji besar!
so nak x nak kita kena belajar gak la kan..
lagipun dalam Islam juga kita dituntut utk study~
ibadah tu sayang oi..
ia juga dapat memperluaskan lagi kita punya otak yang dah lama x berkembang jika x study..
selain tu kebaikan study ialah kita dapat jadi pandai!
sapa x mau pandai kan..
biaq orang kata kita ni mcm mana sekalipun janji kita study utk terus dan terus menuntut ilmu..
ilmu ni semua datangnya daripada Allah..Allah S.W.T bg kita peluang semasa hidup ni utk study bnyak2 dan
juga utk dimanfaatkan bersama2..
eh aku macam bg tazkirah je ni..oh aku nasihat ni sebenarnya utk kebaikan korang
yang agak malas study tuh dan juga kepada diri aku yang malas nak study..
 by the way sekarang ni aku sedang melihat dua orang kawan kelas aku sedang
menelaah buku CALCULUS yang aku agak x suka tuh..
tapi aku tak pulak..
ermm malas tol..mereka2 tu dah ajak aku study tapi apakan daya mood nak study belum memanggilku..
aku harap boleh berjaya dalam exam ni..*study pun x ada aty nak berharap jer..
hurmm xpa2 aku usaha pelan2 yer..
perasaan jeles kepada mereka yang study tu ada la gak cuma aku
belum bersemangat je lagi..plezz someone give me the strength to study now..
i'm really need it..!!!!

Monday, 6 June 2011

hantu/bunian takut ke??

Assalammualaikum..
hye u alls..wassup..??
xyah dok up2 sgt la..ni aku nak upkan cerita mengenai hantu or bunian..atau anak jin kot..
sama la semua tu..
korang takut dengan hantu x??
aku ni nak cakap x takut entah la..sebab x pernah tgk..tapi bila tgk orang kena rasuk
tu aku p dekat2 gak la nak ushar..rasa pelik tgk depa kena rasuk la,meracau la..
dan macam macam lagi..
hah kan dah tersimpang daripada tajuk asal dah..
korang takut antu ke x nih..aish x jawab jawab pun lagi..
korang tahu x yang kita boleh kawan dengan hantu??
entah aku x taw pun..
kalau korang taw gtaw la kat aku k..
hantu pe korang pernah jumpa ek??
hantu ni sebenarnya x dela menakutkan..manusia lebih menakutkan daripada hantu taw..
hantu ni takutkan manusia , sbb tu bila manusia datang wat kacau kat tempat depa,depa akan
wat muka ganas + menggerunkan supaya kita takut..dan akhirnya mereka bergelak sakan kat belakang kita..
antara muka muka hantu tu cam ni lah

sapa tgk pun mesty lari law camnih..

tapi x pa weh kalau korang buat x tahu je kat makhluk2 x bertuan ni dyowang sure x kan kacau 
lebih2..
tapi kalau dah tgh malam tuh korang nek basikal ke moto sorang2 ke
then terasa berat lak tetiba tu paham2 la..dia nak menumpang sama tuh..
so bg la dia tumpang k..
AMARAN! JANGAN BUAT MUKA GELABAH!
buat muka cool je k..
at least kalau korang takut sangat ingat!
 JANGAN PANDANG BELAKANG!
maka dengan sendirinya makhluk yang dikenali hantu ini akan blah~
yerla korang ni membosankan sure la dia xnak maen maen dengan korang lagi..



ada jenis hantu yang suka meloncat tuh nama dia pocong kot..hampa lagi fasih 
bab nih mesty hampa lebih taw kot noh..
aku x taw la sebab xdak dalam soklan SPM..tapi x pa aku taw la nk cerita apa..
kawan aku sorang nih cukup suka la nk tgk pocong..aku x taw apa punca nya..
boleh pulak malam malam dia p kuar rumah semata mata nak tunjuk keheroan dia utk
melihat hantu..
p jalan jalan kat taman kul 1 pg..terserempak lak dengan pocong..ha amek kau~
berselibung dalam selimut x berani kuar lagi dah..berani sangat nk mencoba kan..
tapi x pa alhamdulillah dia dah ada pengalaman..tapi aku x lagi..wuuu :'(

lagi satu cerita pasai bunian.orang kata bunian ni ada disebabkan manusia kawen dengan jin..
so anak jin tu lah yang kita panggil bunian nih..
bunian nih pulak ada lak terdiri daripada Islam dan juga kapiaq~
bunian nih macam manusia gak depa ada ketua ada rumah ada masjid ada kampung dan ada nafsu..
ha bab nafsu ni yang cita bg kat hampa~
hampa taw x sekali bunian dah berkenan dia akan ikut hampa balik umah taw..tak kan lepas hampa sampai hampa kahwen dengan dia..tu bg bunian yg kapiaq la kot..
yang Islam ni walaupun depa mmg tersuka, tercinta, tertarik depa kawal jugak lah..
sebab bunian Islam ni jaga penampilan,jaga status,jaga maruah dan jaga macam2..
ha bunian ni lawa taw..tambah tambah yang pompuan mesty cantik tertarik kalah gadis melayu terakhir
dan bg yang laki kalah laki zaman sekarang,,hensemnya ,tegapnya,gagahnya,romantiknya..dan sbgnya..
so x perlu la korang takut dengan dyowang..
kalau agak kena sorok tu dan dah termasuk ke alam bunian pegi je la jalan jalan kat kawasan depa .. bukan senang nak masuk alam bunian nih..
depa dah bg can p la jelajah..tapi jangan ingat x mau balik lak..
maklumlah alam bunian ni kan lawa lawa..
lagi satu korang taw x dimana kalau korang dok kat alam bunian satu ari adalah bersamaan dengan satu bulan??erkk aku pun xpasti samada satu bulan ataw satu tahun tapi yang pasti lama lah juga kan...
kalau korang nak testing awek korang ke balak korang sayang kat korang ataw x korang cuba lah hilangkan diri selama mungkin~tgk lah kalau dy masih tggu korang atw x..
kalau dah tggu lama sgt tuh..sayang sungguh la tu..menikah p la..
eh lari cerita lagi..korang ni suka tol buat aku camni...sampai aty.. :'(

at last but not least~xyah la korang takut dengan benda pelik2 nih..
dyowang pun makhluk sama ja cam kita..
tapi kalau aku jumpa depan mata aku agak la kan boleh pecah kot kotak suara aku menjerit sakan..
hehe :)

p/s:cerita ni tertaip dengan sendiri setelah kami bersembang kat dalam bilik tadi~
antu apa yer yg reti menaip???



Sunday, 5 June 2011

natural friends

Assalammualaikum~
hye kawan kawan tersayang~
smua mesty sihat sihat kan..
kalau korang x sihat pun aku harap korang sihat la ek~
aku nak cerita kat sini bab perangai kawan kawan..
ops! ni bukan kutuk okey..diulang ini bukan kutukan~
sekadar penceritaan semata mata + nasihat sikit..
base on the observation la..
 dah ada dah kawan aku sorang nih budak CS Shah Alam yang cerita pasai kawan
kawan beliau..
tapi aku bukan nak copy paste la..
mungkin ada kot sikit sikit..
HAHA!
ada tak yang perasan peranggai kawan kawan disekeliling kita ni macam mana??
ada x yang dok wat ushar kerek ja kat kawan kawan korang yang korang rasa pelik??
susah la kalau nk dapat orang yang selalu perhati kawan kawan kan..
*kecuali dia mmg suka perhati orang..





1. kawan kawan malu x bertempat~
ada x??mmg ada weh..bukan takat pompuan lelaki pun ada gak..
seronok gak bila tgk dyowang malu malu depan kita..
tapi kalau malu dengan lecterer, malu nk berkomunikasi,malu nak makan,
malu nak nk tidur,abeh semuanya malu payah la..
cam na ek nak ubah orang jangan jadi malu sangat nih..
susah kot..
tapi aku happy gak sekarang nih dimana kawan aku yang dulu tu malu sangat tapi
sekarang nih dah okey..malu tu tetap ada tapi kurang kuat la..
x malu cam dulu dan x la jadi x taw malu cam aku.. :p


                                                comel la mmiaaauu nihh~



2. kawan kawan yang suka menggatai~
ada x?mesty ada kan..laki pompuan semua sama..
mesty dua dua pun gatai nak menikah awai..
kerja x lagi dah galak nak menikah..haish
tapi kawan kawan aku semua baguih..
depa x la menikah depa kapel ja la..hehe
*kapel tu x baek..tapi xpa la aku pun 2x5==5x2~
bab kapel tu x kisah lagi mesty la dia nak menggatai dengan kawan x sejenis kan..
tapi kalau sebaliknya?
sikit sikit mai peluk la,mai cium la,mai gigit la..*tapi bukan cam love bite tuh..
love bite tuh cam na ek??yang merah merah kat leher tu kan..
*aku x pernah buat tapi tengok orang buat ada la..hihi
dan sebagainya~susah kot law dapat kawan sejenis pastu dok mai menggedik dengan kita..
eeewwwww





3. kawan kawan peramah terlebih~
ada x?jenis ni mmg ramai diantara kita termasuk la aku..
hehe..aku mmg peramah terlebih..x dapat dinafikan..
tapi adakalanya aku boleh gak la cover depan orang..
ikut tempat dan juga keadaan..
tapi yang x bestnya ada gak orang yang peramah terlebih ni merosakkan status aku
sebagai peramah terlebih x bertempat..
aish ini dah x seronok nih..
peramah itu adalah sangat bagus tapi kalau orang tengah bersedih ka marah ka toksah la dok
p buat ramai sembang ntah apa apa yang memang x dak kena mengena~
sangat x best..x pasai ja kena maki pulak kan..
cover beb jangan bikin malu sudah..




4. kawan kawan x pandai guna bahasa elok~
ha yang ni toksah dok kata la almost 90% remaja cakap kasar sgt bila tengah
marah dah almost all yang aku kenal x akan lepas daripada cakap perkataan2
yang macam korang sendiri tahu dan x perlu bagi aku menyebutnya lagi..
aku pelik sangat kenapa ramai diantara kawan kawan yang x termasuk aku suka sangat
melemparkan kata2 yang mcm tuh..best ke??
dah jadi kebiasaan lak tuh..
kalau melawak ka apa sikit ka terus ja dyowang lepas perkatan2 yang x menggairahkan tuh.
ish x suka la..
kawan kawan jenis ni memang nak kena ajar sbb dyowang tu kurang ajar..
apa salahnya kalu kita marah kita keluarkan bahasa yang elok elok sikit..

daripada macam ni..
"weh! B!@# hg ni mmg jora la cari nahas tol!"
kepada yang macam ini..
"alaa dear hg ni mmg nakal la cari kasih sayang tol!"
kan molek gitu~
bahasa menunjukkan bangsa~hihihi



5. kawan kawan yang gila gilax~
serius best weh dapat kawan kawan yang gila gila macam ngan aku nih..
sapa kawan dengan aku mesty depa sayang aku..
tanya la sapa yang kawan dengan aku..hehe
tapi  yang gila gilax ni x semestinya best jugak..
kadang kadang ia memalukan kan..
sapa yang perangai dia pun gila gilax mesty taw punya tapi saja dok buat xtaw..
besa la nk amek taw watpa dah mmg kami ni gila gilax.
bukan gila sebarang gila , boleh buat orang sengsara + kemaluan bila bersama taw..
HAHA!
x dpat di bangkang lagi mmg sesetengah orang akan kata "dah la weh aku kemaluan la
dgn perangai hg nih.."
tapi ada aku kisah??mmg x pernah kisah la sbb hg x taw malu..haha
*mcm kena kat aku plak.
pape pun kalau korang x da kawan yang gila gilax mcm ni mesty x happening kan
sbb kawan kawan ni la yang menceriakan ari ari anda dan juga
membunga2kan aty anda..xkan korang nak dok satu kumpulan yang sunyi sepi tanpa
suka,lawak,nak gelak pun xda mood..bosan weh..
nak gila gilax mmg boleh tapi perlakuan kena jaga sama..hormat tetap hormat..
jangan dok wat gila pecah cermin keta org sudah..naya ja satu kumpulan meringkuk
dalam jail! kalau hampa suka nevermind~
jangan sampai kepala hampa pecah lek sudah la..




kesimpulannya~
kawan kawan ni ada bnyak jenis...nnti ada masa aku cerita la lagi..
jenis kawan kawan kat atas tuh sebenarnya adalah dari observation
kawan kawan aku terhadap  aku dan juga sesetengah kawan kawan yang laen..
diriku ini telah dikomen oleh mereka mereka mereka yang digelar sahabat~
tapi xpa aku akan cuba berubah ke arah lebih baik..dan
hope kawan kawan laen pun sama k~
I L O V E Y O U A L L !!




Saturday, 4 June 2011

jangan hampiri aku!

Assalammualaikum..
dikala petang yang indah ini aku keseorangan
melayan perasaan yang x abes2 mengganggu aku..
apasal la kawan kawan balik x nak ajak aku..
aish betapa aku kesedihan~
tiada teman yang menemani aku..
aku pun buat la kerja yang wajib aku buat iaitu kemas bilik
*walaupun x de la kemas sangat
dalam sibuk sibuk aku menyapu sampah 
entah dari mana gerangannya muncul seekor CICAK!
ish tak SUKA!
kenapa time ni la beliau nk muncul di tempat aku
kenapa tika aku keseorangan baru lah beliau nak memaparkan dirinya
sekilas pandang akan dirinya 
aku terus meloncat melarikan diri
penyapu yang dipegang terhentak di badannya.
namun beliau tidak mati malahan mengejar aku lagi..
aku berlari pusing pusing dalam bilik..
disebabkan bilik aku terlalu besar,
 aku tidak tahu kemana 
hendak aku larikan diri..
ke kiri 
ke kanan
ke depan
ke belakang
ke pintu
ke katil
dan akhirnya atas katil la menjadi tempat persinggahan aku
sementara menunggu beliau melarikan diri 
sambil sambil aku pun mengetuk beliau dengan penyapu aku..
setelah lama merenung ketiadaannya disitu 
aku teruskan kerja aku lagi..
kemudian entah dari mana
pulak datangnya seekor burung yanga agak baik 
tolong aku menyepahkan barang barang atas meja..
aduszz aku lupa nk tutup langsir 
dah la tingkap terbuka luas 
mmg patut la aku kena..
tapi x pa la itu kan makhluk-Nya..
aku redha..
by the way ari ni aku happy sangat sebab my dad bank in duet
buat belanja aku..


p/s: aku x takut CICAK!
one more thing,aku x mnx dwet kat parents taw..
malu weh minx dwet lagi dah besar gini~

Friday, 3 June 2011

who had fall in love~

Assalammualaikum and hello everyone who read this blog..
by the way i want to talk about what we always talk to..
okey here i want to ask who dont ever had fall into love??
anybody??
everybody has feel how the feeling when they fall in love..rite??
nothing serious here only trying to try my writing in English~
HAHA!
how do you feel when you have a couple that you love very much~
happy?fun?
sweet?
want to beat her/him?
whatever lah..

as long as you have a couple how you will take care of him/her?
control your couple everytime??
meet her/him everyday??
call/mcg her/him every time??
or what??
or you trust your couple wont cheat you and love you everyday?
you let her/him to do anything on your back..and when you know
her/him cheating or play love behind you,
you will kill him/her??


everyone of us had the answer..
but for me if i have a guy be my couple,i will control him
so he will scare and wont do anything bad behind me~
although i know that guy will hate it~i will do so..HAHA!
so watch out for those who want to be my love!
anyway i dont ever think about this yet..
its not a kind that is important becoz we still can live either~
if you want love so much why not you just get from Allah S.W.T~
it will remain and never leave us behind~


REMEMBER HIM ALWAYS!


Wednesday, 1 June 2011

kawan kawan aku~

Assalammualaikum~
setelah sekian lama aku x jumpa rakan2 sekolah masa form 1-3..
akhirnya aku berjaya juga jumpak dyowang...
pada ari jumaat minggu lepas..
aku ni nk kata ramai kawan..urmm
aku x dela ramai kawan kawan..tapi ramai orang kawan dengan aku..
dyowang mmg nk jadi kawan aku tapi bkn kawan baek la kan..
susah sebenarnya bg kita nk cari kawan yg baik ni kan..
lagi susah daripada kita nak cari makanan yang menyihatkan~
tapi apa pun kawan baek itu perlu ada disisi kita ..
aku ada ramai gak kot kawan baek..tapi yang betul2 baek dgn aku dan yg sentiasa bersama aku la..kalau takat kawan biasa siapa pun ada kan..cuma yg kita nk sayang betul2 adalah kawan kita yg tersayang la..

dari sebelah kiri namanya farah alia Harun,tgh tu aku la..yang tepi lagi nama Sharifah Ili shaheera Syed Ahmad Tajuddin..
panjang nama beliau..dyowang ni kawan2 dari sekolah lama aku iaitu di smk sg nibong..


yang budak ni plak Chan Siew Yin..dy kawan chinese aku yang da best tapi sgt susah nk snap gmbar beliau..suka main lari2 pulak..

yang ni plak namanya Muhd Syahril..aku kenai dy sejak dari tingkatan 4 satu kelas..
dan sekarang ni kami satu uitm satu kelas jugak.muka dy ja x abeh2 aku dok jumpa..
pape pun dy dikira best friend aku gak sbb kami selalu buat kerja sama2 + meniru kerja..
haha~ kalau study pun aku akan ajak dy..

yang ni plak Mohd Shazmin ..dy kawan aku yg gila2 skit..
tgk dy pun mmg cam nk gila dah..tapi law x dak dy x happening la..haha.
dy mmg best!
still contact lg smpai skrg..sbb kami satu uitm~
kadang2 tu ada masa kami akan kuar pergi makan sama2..


yang ni plak Rabil Affendi Azmi..sedap nama dy tp aku pggl pan ja..
kadang2 nama penuh dy pun leh terlupa..haha
dy best friend sejak dari tgkatan 5 sampai sekarang..dia mmg ranggi x bertempat~
bila masa pun nak tunjuk hebat..HAHA!jangan marah yer pan..


Muhammad Nazrul b Md Ibrahim
nama diberi..dy seorang yang mmg best + banyak cakap..
sapa pun mmg susah la law nk lawan ckp dgn dy~dy pasti menang..
dan dy yang paling kaya kot antara kawan kawan aku..HAHA!
but now lepas masuk uitm aku perasan yang dy dah banyak berubah..
dy lebih caring pada kawan2 dy..n dah x bnyak mulut lagi mcm dulu..huhu :)

Muhammad Akmal Abdul Rahim..dy ni mmg rapat gak la..satu sekolah satu kelas satu tmpat kerja..n satu uitm..mmg dah kenal sgt dah dgn dy ni..rasanya mmg member2 yg aku paling rapat ni xlari jauh dr aku..kami still belajar di tmpat yang sama..lebih erat la persahabatan kami..harap kekal selamanya~


gambar ni diambil semasa kami ke sekolah men. teknik balik pulau amek sijil spm..


yang ni kawan yang aku kenal kat uitm ni..dah setahun lebih dah kami kawan..dy ni yang da best lah walaupun kadang2 tu cam budak2 g..hehe
mmg dy budak pun..satu kepala dgn aku so senang nk share apa2 pun..tambahan lagi sem 3 ni kami satu bilik pulak..Siti Nur Afifah Binti Hassan
mmg terbaekk lah!

Noor Liyana Binti Ghazali~
dy mmg okey~tapi agak sensitif..ops..kalau nk sembang cover2 yer~
HAHA!pape pun dy ok gak la sbg kawan baek aku kat uitm ni..salah seorang penolong mak aku asyik nak membebel~hihihi



ni pic kitorang masa dinner tuh..hehe~
ada lagi beberapa orang kawan aku yg aku x masukkan..
*akan ditambah kemudian~..
hope perkenalan kita kekal selamanya~
kan dh kata nk tambah~hehe
ada budak tu merajuk la lak x da citer tntg dia..
HAHA!bukan apa x cukup masa tapi dalam kepala mmg dah pk dah nk crita~
ni adalah Mohd Yusri B Abu Bakar~
sekarang masih lagi study CS di Shah Alam~
dia ni tersangat2lah baguih..baguih tang mana tuh hanya kawan kawan dy ja la yang taw..
dy ni x pernah lupa mmber la..always in his mind..ada ja yg dy nk calling2 ~
tnya kabar la pa la~xbosan ka dy tuh..
kot la dy tnya kabar pastu nak mai melawat xpa la gak..
ni nak jumpa muka dy kat luaq sket punya payah la..dy ni nak kata xpandai tu sket punya pandai la tapi 
time skowlah r yg aku taw..apa2 ja dia no satu..dasyat tol..tension aku yang lembap ni tgk dia..sekarang ni pun pandai gak..yang aku taw dia lebih pandai BANYAK dari aku la..
yang aku taw dia kawan yang paling best sbb dia sentiasa ingat kawan kawan dia..
*bukan aku sorang taw semua kawan kawan..diulangi semua kawan kawan~
hehe~

mug tersayang

Assalammualaikum~
disaat bibir aku bersentuhan dengan mu wahai mug..
aku terasa kau akan mencairkan rasa didalammnya..
tanpa mu aku xdapat makan biskut cicah dengan susu..
tanpa mu aku xdapat buat air milo di waktu dingin pagi~
hanya kau sahaja dapat buat aku rasa senang begitu..
apa yang aku merepek nih??
xpa lah mug..ada orang sedang jeles tatkala aku menceritakan perihal engkau..
apasal la diorang jeles taw la dyowang xde mug tersayang macam aku ada engkau..
tapi xpa aku tetap sayang engkau..haha

sayang mug ku

cal sayang

Assalammualaikum~
wahai cal kenapa engkau terlalu jauh dariku~
wahai cal kau tahu x yang aku perlukan kau untuk berjaya??
wahai cal kalau kau x bersama ku dari sekarang aku akan kecundang..
pointer aku pasti menurun..
ditambah aku akan fail pulak..
wahai cal tersayang,tolonglah dekati aku..
supaya aku dapat memahamimu..
aku juga pasti akn benarkan kau menolongku untuk berjaya..
aku x akan sisihkan kau..aku janji~
dekatilah aku mulai ari ini..
aku akan sentiasa bersama kau..
waktu makan dan tidur aku akan ingat kau juga..
kalau kau x bantu aku berjaya,pasti aku merana di kemudian ari..
please cal~
aku tahu kau sayang aku kan..
wahai cal sayang~
tolong yer~



ari2 aku ingat kau cal sayang~

Tuesday, 31 May 2011

dulu dan sekarang

Assalammualaikum..
erm kenapa hidup ini selalu berubah tanpa disangka kan..
cepat betul ianya berlalu..
kadang2 kita rasa nk ada orang jaga kita,tp kadang2 ia membebankan..
rasa dalam ati kita hanya diri sendiri ja la yg tahu kan..
tapi xpa aku juz nak declare apa yg berlaku padaku dulu dan sekaranng..
sama ja macam orang laen..
bg sapa2 yang mempunyai bf yg betul2 anda sayang tapi bila dah xda semua akan pk dan teringat balik pa yg jadi dulu kan..
lets see sama x..~

dulu selalu bf mcj2 kita,sekarang mxs je antar mcj..
dulu selalu calling2 kita ,sekarang ncet pun xtahu letak mana..
dulu selalu tegur salah kita,sekarang kita tegur diri sndiri..
dulu selalu ingatkan kita bila tiba waktu solat,sekarang duduk tepi tgkap bg dgr azan..
dulu selalu ingatkan kita waktu makan kita,sekarang dah xde..
dulu selalu tolong kita walau hal kecik,sekarang hal kecik pun kita tringat dy..
dulu selalu temankan kemana2,sekarang sendiri..
dulu selalu marah orang yg buli kita,tp sekrang kita kena buli lg teruk..
dulu selalu ada orang bg nasihat kat kita,sekarang nasihat tggl nasihat..
dulu selalu ada org bg semangat bila kita sedih,sekarang kita bg semangat kat diri sendiri ja..
dulu sebelum tidur ada org nyanyikan lagu dodoikan kita,sekarang kita dengar radio je..
dulu selalu orang tnya apa kita buat ari2,sekarang kita tulis kat blog ja..
dulu tiap2 minggu akan ada orang melawat kita,sekarang kita tggl termenung je..




bnyak lagi kalu nak tulis..tpi ni pun dah cukup bnyak kan..
xpe la..mungkin ada hikmahnya~
boleh study lebih kan..
tpi bosan la xda yg paid attention kat kita~
urm..nk manja2~ceewahh..
xpa2 one day mesty ada lah..HAHA!
pape pun sweet la bila tgk org yg berpasangan,tambah2 yang dah kahwin..
sape pun dah x kisah lagi..xsabarnya nak kahwin..
cepat2 la abis belajar nih~ HEHE!

Sunday, 29 May 2011

i am single

Assalammualaikum..
urm untuk pengetahuan kawan2 yang disegani ramai..
aku sekarang dah solo..sudah x berkapel lagi disebabkan masalah keserasian
bersama si dia..
tapi xpa mungkin aku sebenarnya belum bersedia untuk itu~
kami baru sahaja kapel tapi lebih baik bertindak awal daripada mainkan perasaan pulak
kan~
urm..
walaupun kami dah berpisah , kami masih lagi menjadi kawan..
yerla putus kapel xkan nak putus kawan gak kan..
mungkin kami lebih sesuai menjadi kawan seperti awal perkenalan kami dulu..
aku juga lepas ni boleh la fokus kepada pelajaran aku saja..
ada hikmahnya sesuatu itu terjadi kan..
lepas ni akan ada la jodoh yang lebih baik untuk diriku ini..
cuma belum masanya lagi~
isk , isk .. aku dah break up~




oh ya , nak cerita macam mana kami berpisah..
urm macam ni sebenarnya lelaki x kan mudah kan nk mintak putus daripada awek dyowg..
tapi dengan ketelitian aku yang pasti bahawa kami x mungkin serasi
maka aku paksa diri jugak untuk menyatakannya..
dengan perasaan yang gundah gelana aku menaip mcj..*haha mcj ja yg bg aku keberanian..
tapi xpa itu pun salah satu jalan juga yang boleh diterima pakai kan..
tapi alhamdulillah dia menerima keputusan aku dengan ati yang terbuka~
dan menerima aku sbg kawan semula~
aku happy sangat yang dia x marah aku..
apa2 pun kami tetap jadi kawan , i will have no enemy in my life~
if i do , i hope i can manage that so i will dont have any enemy~

H O W E V E R .. i love to have many friends around me..

I L O V E Y O U A L L ! ! ! !


Saturday, 28 May 2011

hari ini~

Assalammualaikum..
suppose to be aku balik pada ari  JUMAAT..tp disebabkan hajat yang x kesampaian terpaksa la aku tundakan pada hari ini iaitu SABTU~
agak meletihkan bila aku terpaksa bangun awal pg untuk drive dr penang..
tapi xpa semangat yang membuatkan aku terus tabah mengahadapinya..
semoga boleh terus berjaya dalam semester kali ini..
tanpa usaha apa pun x dapat~
so usaha tangga kejayaan lah..*ayat biasa yg digunakan
by the way,i love the new atmosphere at my new room now~
its more comfortable than before..
bertambah roomate jadi lagi seronok lah ! happy sangat~
*bilikku rumahku,rumahku syurgaku~
semoga aku dapat menjalani kehidupan disini sebaiknya bersama kengkawan tersayang !
dengar cerita sem 3 ni agak mencabar jugak~ dan yg pasti mencabarnya mesty la kat
C A L C U L U S !  argghhhh aku sangat lemah matematik~
hope kawan2 tersayang bantulah insan yg lemah ini k~

mintak tolong yer kawan2~

semoga diri kalian dilimpahi rahmatNya~

Sunday, 22 May 2011

aku pakai tudung!

Assalammualaikum..
aku pakai tudung?YES aku pakai tudung..kenapa aku pakai tudung?
  1.  tentulah sbb wajib kan..
  2. sbb abah suruh pakai.. 
  3. sebab dah biasa dari kecik..
ok bg seorang perempuan yg dah biasa bertudung sejak kecil pastinya agak payah
untuk beliau bukak tudung secara sengaja di luar rumah..
apa motif aku cerita ni??
oh yea ! kenapa ada beberapa pekerjaan di Malaysia ni tidak mahu terima wanita bertudung bekerja ek??
Bukankah ini juga negara yg berasaskan Islam..Islam menjadi tonggak dan agama rasmi negara..
so mestylah agama ni kena ikut baek2..kalau dah pakai tudung tu x eloklah kalau nk suruh orang tu bukak plak...

bukannya kita mnx kerja sbg bohsia atau pun yg seangkatan dengannya kan..
kalau ya mmg patut la bukak tudung..

bukan takat tudung ja abes segala bahagian kat tubuh kita pun kena bukak..
kerja yg halal patut juga diberi peluang pada gadis2 yg bertudung kan..
kenapa perlu pilih kasih.??
yg free hair akan dapt tempat terbaik..dan yg bertudung diketepikan pulak..
eh ingat yg bertudung ni x cantek ke..lagi cantek drpd free hair taw..hihihihi..
ya gadis yg bertudung jugak cantik,bergaya dan menawan...(cewaah!)
bukan nk kata jual muka pun tp gadis yg bertudung juga boleh bekerja dengan baek sama dgn gadis free hair..dan dah tentu2 boleh mengelakkan nafsu lelaki naik bila melihat leher seorang gadis yg x bertudung..
nak kata aku ni baek sbb pakai tudung??oh tidak..
aku x sebaik yg disangka..
kapel tetap ada..ntah bila nk berubah ek..haha
xpe2 berubah sikit2 yer..hehe mungkin nnt cahaya keimanan akan datang pada aku..
tinggal nk grab jer..ok daa tata titi tutu..assalam

Tuesday, 17 May 2011

lelaki kuat merajuk??

Assalammualaikum..
mengikut tajuk di atas la kan betul ke lelaki kuat merajuk??
ha mengikut pendapat seorang gadis yang x bertauliah seperti aku ni la kan..

aku mendapati bahawa sang lelaki ni sangat SUKA  merajuk!
BETUL! aku x kan nk tipu korang kan~
tp ternyata zaman sekarang ni dah mula berubah~
sang lelaki lebih banyak merajuk berbanding si gadis~
kalau kita lihat secara kasar memang kita akan nampak lelaki ni seorang yang kuat
tp sebetulnya lah kan mereka lebih cepat merajuk berbanding perempuan~
dalam diam mereka ni lahirkan perasaan rajuk tu secara sembunyi..

burukkan muka laki bila merajuk~
hahaha

secara tiba2 je mereka boleh berubah daripada cakap bnyak terus x cakap,
x pun drpd mcj terus x mcj,n sometimes dy pura2 x dengar apa yg kita cakap dengan dy..
atau boleh dikatakan wat x tahu je la~
tambah2 bila jalan2 di shoping complex,jalan wat derk tanpa pedulikan awek dibelakang..
bila tanya selamber je dy akan kata "x da pa la syg.." dan terus berlalu pergi..
awek dibelakang dengan bengangnye pun mengikut lagkah beliau~
ada pulak tu tgh duduk sebelah menyebelah pun si lelaki leh wat x tahu je kat awek sebelah..


x bengang ke bila jadi cm ni?kita dah syok nk date tetiba jadi perkara cm ni lak~
adoi betapa lemahnya lelaki dalam mengawal emosi mereka..
walaupun begitu perempuan kebiasaannya akan melihat shj tingkah si lelaki dan menunggu
beliau untuk memulakan bicara semula..
sesetengah lelaki agak lembut selepas beberapa ketika mendiamkan diri..
yg lain nya pula terus ajak awek dy balik dengan alasan.."dah x da pa nk bwat dah kan jom balik.."
terpaksa la kami ikut sambil berfikir macam mana nk memujuk beliau yg merajuk tuh~

punca lelaki merajuk??
ntah la..tapi berdasarkan pemerhatian aku la kan disini ada beberapa puncanya..
  1. Tidak dapat perhatian secukupnya: kadang2 lelaki ni lebih memerlukan perhatian daripada kita..jika mereka tidak dilayan seperti kehendak mereka mula lah mereka buat perangai..hahah ingat pompuan je ke??lelaki pun sama jugak! cth:x mcj satu ari,keluar dengan kawan2 x ajak dy,atau bila kita tengah jalan kita pandang orang lain ke..haha dan sebagainya..kalau lelaki wat macam tu perempuan sekadar bertanya dan nasihat supaya dy aty2 n balik cepat..kalau laki pandang pompuan laen pun kita juz cubit dy sket2 camtu je kan..tapi kalau perempuan yg buat cam tu lelaki terus akan buat muka x bercakap atau terus marah2..isk3
  2. Cemburu : lelaki ni kuat cemburu tau!ish mengalahkan org pompuan!kalau cemburu tu sampai x ingat dunia..baru sembang dengan org lain skit dah jeles tah apa2~
  3. Malu kot : bukan malu cam kita sangka..sebenarnya lelaki ni cukup malu kalau perempuan yg belanja dyowang..padahal dalam aty nak je pompuan yg kuarkan dwet tp disebabkan ada kelakian tu dyowang x mau la nak terima..selalunya lelaki akan merajuk bila perempuan tu berlagak nk bayar semua bila mereka jalan2..lelaki rasa malu la bila ada org pandang tetapi dy x malu pun terima barang yg gadis belanja..sebab tu la dy merajuk konon2 nk tunjuk kat pompuan supaya pas ni jgn belanja apa2 lagi~ 
  4. Mudah terasa : ha lelaki sebnarnya lagi cepat terasa dengan setiap apa yg kita cakap daripada perempuan..tambah2 bila si perempuan cerita pasal ex nya..menceritakan kelebihan yg ada pada ex dy dan sebagainya membuatkan lelaki rasa tercabar dan mula merajuk menyuruh perempuan tu kapel lek dengan ex dy la pe la..haha..

pe lagi merajuk la dua2 bila dah gado macam tu dan bermulalah aksi tarik tali di ctu..tapi yg peliknya perempuan x kisah pun bila laki cerita tentang ex dy..kalau x suka pun perempuan akan kata
     "xpe la hal dah lepas kan.."
lelaki syg perempuan tp x taw nk cakap..perempuan tahu salah sendiri tp x taw nk pujuk lelaki..
aish macam2 la jadinya..bila perempuan start pujuk, lelaki buat ego pulak..hurm



bila berpisah tahu lak nk menyesal..wahai kaum lelaki sedar lah bahawa cukup susah kaum perempuan nk memujuk kaum lelaki..dah la susah + x reti + x dilayan =berpisah..
nak ke jadi macam tuh..kalau xnk cubala turunkan ego tu sket bila ada perempuan yg cuba memujuk anda..

Monday, 16 May 2011

today

assalammualaikum..
 arini aku sangat busy mengalahkan orang yg bekerja~
almaklumlah sejak2 jadi penganggur terhormat sekitar sebulan nih,
aku x bekerja~
dah la x bekerja menyusahkan mak aq lagi..
ala besa la dwet PTPTN x masuk lagi so terpaksa la mnx kat mereka~
erm btw, aku sebenarnya dah jadi seperti pembantu rumah yg bnyak wat kerja rumah~
nama pun pompuan wat keja umah la~
tapi aku ni degil suka sangat merayau,
kalau xdak orang nk ajak aku kuaq aku akan paksa adek kesayangan aku tu bawak gak aku kuar..
padan muka dy..haha
oh ye bukan pasal ni yang aku nk cerita sebenarnya..
about TODAY,,,
pagi pagi morning lagi aq dah bangun tido kononkonon nak g pasar nk beli ikan le
tp malang nya naseb aku terbangun lewat~
dalam aty mula berbisik pa la aku nk masak ari ni,barang dapur pe pun x de...
(sambil terlentang kat lantai hall umah aku)
then tiba2 aku terdengar bunyi lori jual ikan kat bawah umah flat aku tuh..
pa lagi tanpa mandi manda terus aku tarik tudung turun g membeli~
(bagai orang ngantuk disorongkan bantal pulak)
hah dah balik umah tu aku terus la g mandi selepas menang berebut bilik air dengan my mom~
then kami berdua pun start masak memasak sehingga kul 12 tgh ari~selepas sedap menjamu selera,
aku pula tunggu adek aku jamu dirinya plak~
actually kami ni nk kuaq pergi beli helmet~
almaklumlah orang penang x layan helmet MS88 maka dengan itu
mencari lah kami berdua helmet yg agak boleh belah sket~
AKHIRNYA...
selepas 2 jam di atas moto HONDA EX5 kepunyaan adek kesayanganku itu,barulah kami terjumpa
sebuah helmet yg boleh dikatakan kat semua kedai pun ada~cuma harga berlainan..
justeru itu,aku pun mebayar harga helmet itu yg agak mahal membuatkan aku terketaq2 masa nk kuarkan dwet tuh..yg bengang + sakit aty adek aku pulak yg merasmikan helmet tuh~
adoi...
then terserempak my dad kat jalan dan kami pun beransur pulang bersama2 ke rumahku~
di rumah..
aku melayan kerunsingan abah aku yg asyik2 pk pasal surat utang je~
haha
lepas abeh runsing tgk surat abah aku layan FB la lak..
hurm..
selepas 10 minit abah aku pun blah dari rumah pergi kemana pun x taw..
then aku nih teringat kat kereta VIVA aku yang rasa nya cam nk letak kat museum tuh..
sbb teruk sangat dah rupanya~
satu tyre depan belah kanan dah tercabut cover rim dy~
ntah terbang masa bila lak le tuh..
disebabkan my dad kata kalau dy tolong wat hal repair dwet bulanan aku kena bayar sendiri,
aku terus x jadi swuh dy bawak keta aku g kedai~
maka dengan hati yang lara,aku pun mengira dwet tabung yang beratus2 keping syiling tuh~
punya lah penat mengira.lepas mak aku pun ikut sama tolong kira maka kerja jadi la mudah..
lepas ditolak segala dwet kertas yg ada lam tabung tuh,aku mendapati syiling2 ku hanya terkumpul
sebanyak RM108 sahaja..
aku pun pergi la menjelajah ke kedai CALTEX kat belakang umah aku..
setelah berkata pada cik cashier yg aku nak tukar dwet syiling sebanyak RM108 dy
pun berkata"maaf dek kami sendiri beli syiling"..
aku terpinga2 apakah maksud beliau??
ermmm aku pun berlari mendapatkan mak aku dan beritahu yg cashier tu x nk tukar dwet dengan aku..
pastu mak aku kata x pa la kita p tukaq kat jusco..aku pun pergi semula kepada cashier tersebut nk bayar dwet nak isi minyak kereta..masa nk bayar tu cashier tu tanya "adek buka kedai ke yg perlukan syiling nih?"
aku terdiam..oh cashier ni salah paham rupanya..
aku pun memulakan bicara mengolah kata..
"cik cashier saya datang bawak dwet syiling SAYA utk ditukarkan dengan dwet kertas"..
terdiam cashier tersebut dan berkata "owh saya ingatkan kamu nk tukar dwet kertas dengan dwet syiling,
mmg disini memerlukan dwet syiling,sila masuk kedalam.."
setelah akauntan dyowg mengira dwet syiling tu dengan cukup dan betul,aku pun dapat la dwet kertas sebanyak RM108 tersebut..
selepas pulang kerumah makan sket sbb agak lapar tadi..
aku pun keluarla bersama adek kesayangan menjelajah tempat2 menjual aksesori kereta di seluruh penang nih..selepas pusing2 kami singgah di sebuah kedai yg agak cantik dan bersih~
kami bertanya pada tuan kedai harga cover rim tersebut..
dan dy menyuruh kami ke kedai ON-COST..
kami kepeningan sambil berfikir dimana kedai tersebut..
then kami bergerak ke kedai sebelah dan bertanya lgi..
beliau berkata "RM45 saja cik..ambil saja la"
belum sempat aku keluarkan dwet terdetik di dalam aty jom p tempat len dulu~
then kami pun mencari kedai ON-COST tersebut..pusing punya pusing
kami dah putus asa..
lepas tu aku pun kata"ala kat tepi khaleel tu kan bnyak kedai kereta kita p situ je la"
kami pun gerak laju2..sampai ctu kami terkejut + bengang yg mana kedai ON-COST tu sebenarnya disebelah kedai khaleel tersebut..!patutla cam selalu dengar tp lupa~Aish..
dan setelah bertanya di kedai tu ternyata mmg murah!
dy mejual dengan harga RM12 sahaja!
untung memang untung!
kemudian kami gerak lagi utk baiki motor adek aku yg x dak brek tuh!
abes lagi RM12..then kami tukar VISOR  helmet aku lak~
TERBAEK!!!RM28
alhamdulillah tercapai gak matlamat aku~

ni la helmet yg dikutuk2 tuh~
depa kata kalau pakai helmet nih x safety~
ada gak org kata kat aku law pakai helmet ni dy x nak bawak aku g jalan2
sedeyh :'(

|
|
\/

helmet baru beli!
baru la dy nk bawak aku g jalan2..
hehe sukanya!


p/s: actually aku x minat pun helmet nih..
adek aku yang beriya2 suruh beli..
adoyai~

Saturday, 14 May 2011

BF???

it's not that i'm going to say that i don't have a bf..
it's about bf i want to talk about..
not my bf but other bf~
hehehe~
hard to speak or write in English but i'm going to try it~
bf we usually know is the short form for boyfriend,
not the usual friend but a special one to someone..
even though all girls know that nowadays 
many of their bf are not like the first time they met 
but girls always love their bf~
even though sometimes girls feel bored or sick with their bf
but their bf alway be a no1 inside their heart~
only men does not know about it~

1. bf being a MATERIALISTIC~
it's hard to story mory in English~
so i will transfer it to Malay back~
arghhh senangnya bahasa melayu kita kan..
ha kita semua tahu yang kebanyakan lelaki sekarang ni dah 
suka mempermainkan kaum perempuan
bukan semua la~
kalau dulu kita lihat perempuan kejar lelaki sbb dwet~
sekarang ni dah terbalik,
laki pulak kejar permpuan sbb dyowg nk dwet
konon2 kami ni la tukang support dyowang~
layanan yg diberikan sangat baik~
tp jgn disangka air yg tenang x da buaya~
rileks dyowg jer mnx dwet~
kalau ada laki yg muka innoncent tu lagi la~
cepat je cair aty si gadis tuk memberikan
pa yg diowg mahukan~
hurm...dugaan2~
so gurls jgn cepat cair k~aty2 dalam perhubungan anda~
kalau nak kekal biar la kekal yg betul2,
bkn sbb ada udang di sebalik batu~
ok.. stop for bf being a materialistic~
2. now for bf being UNGRATEFULL~
kebanyakan laki sekarang nih mmg x tahu bersyukur..
dapat awek punya cantik,tp pada masa yg sama dy cari gak yg lain~
knp susah ke nk setia wahai cek abg?
kalau betul2 x sayang knp nk curang,juz speak it out~
easy right~x da mana2 aty akan terluka~
walaupun mmg aty si gadis akan terluka jika putus di tgh jalan
tp ianya x sesakit seperti dapat tahu yg bf dyowang kantoi date dengan pompuan len~
betul?
other than this?
3. bf being UNCARING~
a lot of gurls speak about it~
the fact is,mens love adventure~
their adventure starts when they want to get a woman in their live~
mmg dah lumrah,laki akan bersemangat bila nk berjumpa, bercerita,bersms,bercalling,
berwayangan dan bermacam macam ber lagi lah pada 
waktu awal memikat si gadis..
yerr dyowg la yg membuatkan aty gadis ni tertarik,terpukau,terpikat,tergoda,
tersuka,tercinta,dan pa2 ter lagi lah..
bila si gadis dah sayang dyowg kaw2 punya
mula la si lelaki bwat perangai~
bz la,sebuk la, x da masa la,kedit abes la,
keja banyak la,letih la dan sebagainya~
knp masa awal2 dulu x mcm tu pun?
masa nk pikat dulu bkn main lagi keja pun boleh mcj,
lepas 2 bulan kapel "ala yunk bos marah la kalau men mcj"
mcm2 alasan diberikan..
mengapa ini berlaku??
ntah la~i will stop it now,
i don't really want to talk about mens
because mens is hiding something that we don't know about~
so kept telling your bf that you want them like the first time they want to get you
because some guys really didnt know their gf feellings~



kerana CINTA

Hidup ni kita adalah segalanya,hanya kita yang akan tentukan apa yang akan jadi pada diri kita sendiri
eh clap sket~tuhan yg tentukan tp kta yg usaha untuk berubah,
jika diperkenankan
maka tuhan juga akan bantu kita tentukan apa yg kita mahukan...betul?
suka betul saya merepek~
lagi satu CINTA~
macam macam yg boleh kita sebut tentang CINTA~
kadang kadang CINTA ni perit sgt,
kadang kadang CINTA ni best sgt..
sesetengah orang x leh hidup tanpa CINTA~
ya rasanya semua orang x boleh hidup tanpa CINTA kan~
tanpa CINTA kita xkan kenal erti perasaan,
tanpa CINTA kita x kan tahu nk bertolak ansur,
tanpa CINTA hidup kita x bermakna,
CINTA disini adalah cinta yg datang dariNya,cinta dari kedua ibu bapa kita
cinta dari family kita~
tanpa CINTA mereka, kita x da arah tuju,
seperti x guna pun kita dilahirkan~
advise from me~
jika ada antara awak yg baca ni sedang gado,baru nk gado,dah gado,ataw baru pas gado
cepat2 la minx maaf,mohon ampun kepada mereka~
jika ada bwat dosa bwat la solat taubat~tuhan tetap akan mengampunkan dosa2 hambaNya~