Thursday, 30 June 2011

aku kemalangan!

Assalammualaikum~
hari ini buat julung kalinya aku mengalami xcident yg aku x pernah sekali jangka padahal dah kena pesan selalu..
apa boleh buat bnda nak jadi..
aku rasa menyesal gak la..
namun nasi sudah menjadi bubur~
sedeyh tgk kereta aku masuk workshop..
tambah sedyh bila dapat taw sedara2 aku mengalami luka2 sedangkan aku tak..
ada yang cedera kepala,cedera kaki dan ada juga yg cedera kat tgn..
ceritanya begini...
nak kata laju x laju...
meter takat 60 je pun..
akibat kelalaian aku bermain sambil memandu inilah padahnya..
ketika kereta didepan berhenti tanpa ada lampu break dan ingin masuk ke simpang kanan..
aku terus melanggar kereta beliau..
bertuah aku sbb kitaorg x gaduh2..
dan bertuah lagi kes ni setel cepat..
bertuah lagi xdak org yang maut..
bertuah lagi bila abah setelkan saman..
bertuah lagi dapat slow talk dgn sarjen trafik penyiasat..
menyedihkan sbb aku bwat org sakit..
menyedihkan sbb aku x dapat jumpa keta aku selama 2 mggu...
menyedihkan lagi aku trpaksa balik Merbok dgn bas..
menyedihkan lagi mak aku asyik dok berletiaq..
haish~
aku patut tension or what???

Tuesday, 14 June 2011

AKU ADALAH AKU

Assalammualaikum..
aku nak cerita pasai aku yang sekarang..
aku x tahu kenapa aku rasa aku ni dah lain..
ceehhh aku sendiri plak yg perasan..
xtaw la ada yang perasan ataw x..
tapi aku rasa aku x macam dulu..
dulu aku ni banyak cakap, banayk makan,banyak buang masa,bnyak tido,banyak sembang,
banyak sakat orang,banyak menggedik,banyak menggatai..ops hahaha
tapi sekarang aku sendiri yang perasan yang mana aku dah kurang cakap..walaupun aku nak cakap 
sesuatu tapi mulut aku macam x nak je buka..pelik gak..
makan pun dahh kurang..*mungkin pasal nak diet kot..
tido pun kurang..*banyak tgk movie kot..
sakat orang pun x lagi..*mungkin takut org marah kot..
gedik pun dah x lagi..*sebelum ni aku x gedik pun!
gatai??eh na der aku kan baik..hahaha

nice to meet myself again..
really enjoy to be myself..
kata la korang nak kata apa pun aku x kisah aku adalah aku..
eh apa aku melencong lak nih..
 A K U S A Y A N G S E M U A K A W A N A K U
plezz dont leave me alone~
i will be with u all always..
i will never let u hurt becoz of me~
i will repay my mistake..~
and i really need all my friend wether u like me or not
plez be by my side~
i dont really like to be alone..felt so lonely~
u know what i'm thinking about~ 
i need my friend to teach me right n wrong~
i need u to make me success~
if u r not there with me~
i'm nohing~!
believe me..
i'm nothing~!
aku xpandai,aku x bodoh,tapi aku nak korang jangan salah anggap akan aku~
aku percaya korang, korang percaya la aku..
aku sayang korang,korang sayang la aku..
aku jaga hati korang,korang jaga la hati aku..
aku tolong korang,cubalah hargai aku..
aku beri ilmu kat korang, janganlah korang belakangkan aku..
aku mintak ilmu korang,korang jangan lah berlagak..
aku x pernah kutuk korang,korang janganlah kutuk aku..
aku berahsia punya sbb,korang berahsia jgn sbb aku..
kenapa korang nak buat perangai setelah lama perkenalan kita??
bosan ke?muak ke?
aku menyusahkan ke???aku x pernah pun paksa atau minx lebih2 dari korang..
nak minx tolong teman aku pergi mana2 pun x..aku x nak menyusah kan korang 
dan bukan bermakna aku x suka korang..
kepercayaan adalah penting dalam setiap persahabatan..
I  W I L L  R E M E M B E R  U  A S  M Y  F R I E N D
 F O R E V E R


p/s : dalam kekecewaan yang menusuk
jiwa dan raga~

kenapa perlu study?

bosan + malas + x reti + xdak org nk bantu + x suka org bantu = berenti belajaq
tapi tanpa ilmu + pelajaran  sijil + cita2 + degree + kawan2 = x dapat gaji besar!
so nak x nak kita kena belajar gak la kan..
lagipun dalam Islam juga kita dituntut utk study~
ibadah tu sayang oi..
ia juga dapat memperluaskan lagi kita punya otak yang dah lama x berkembang jika x study..
selain tu kebaikan study ialah kita dapat jadi pandai!
sapa x mau pandai kan..
biaq orang kata kita ni mcm mana sekalipun janji kita study utk terus dan terus menuntut ilmu..
ilmu ni semua datangnya daripada Allah..Allah S.W.T bg kita peluang semasa hidup ni utk study bnyak2 dan
juga utk dimanfaatkan bersama2..
eh aku macam bg tazkirah je ni..oh aku nasihat ni sebenarnya utk kebaikan korang
yang agak malas study tuh dan juga kepada diri aku yang malas nak study..
 by the way sekarang ni aku sedang melihat dua orang kawan kelas aku sedang
menelaah buku CALCULUS yang aku agak x suka tuh..
tapi aku tak pulak..
ermm malas tol..mereka2 tu dah ajak aku study tapi apakan daya mood nak study belum memanggilku..
aku harap boleh berjaya dalam exam ni..*study pun x ada aty nak berharap jer..
hurmm xpa2 aku usaha pelan2 yer..
perasaan jeles kepada mereka yang study tu ada la gak cuma aku
belum bersemangat je lagi..plezz someone give me the strength to study now..
i'm really need it..!!!!

Monday, 6 June 2011

hantu/bunian takut ke??

Assalammualaikum..
hye u alls..wassup..??
xyah dok up2 sgt la..ni aku nak upkan cerita mengenai hantu or bunian..atau anak jin kot..
sama la semua tu..
korang takut dengan hantu x??
aku ni nak cakap x takut entah la..sebab x pernah tgk..tapi bila tgk orang kena rasuk
tu aku p dekat2 gak la nak ushar..rasa pelik tgk depa kena rasuk la,meracau la..
dan macam macam lagi..
hah kan dah tersimpang daripada tajuk asal dah..
korang takut antu ke x nih..aish x jawab jawab pun lagi..
korang tahu x yang kita boleh kawan dengan hantu??
entah aku x taw pun..
kalau korang taw gtaw la kat aku k..
hantu pe korang pernah jumpa ek??
hantu ni sebenarnya x dela menakutkan..manusia lebih menakutkan daripada hantu taw..
hantu ni takutkan manusia , sbb tu bila manusia datang wat kacau kat tempat depa,depa akan
wat muka ganas + menggerunkan supaya kita takut..dan akhirnya mereka bergelak sakan kat belakang kita..
antara muka muka hantu tu cam ni lah

sapa tgk pun mesty lari law camnih..

tapi x pa weh kalau korang buat x tahu je kat makhluk2 x bertuan ni dyowang sure x kan kacau 
lebih2..
tapi kalau dah tgh malam tuh korang nek basikal ke moto sorang2 ke
then terasa berat lak tetiba tu paham2 la..dia nak menumpang sama tuh..
so bg la dia tumpang k..
AMARAN! JANGAN BUAT MUKA GELABAH!
buat muka cool je k..
at least kalau korang takut sangat ingat!
 JANGAN PANDANG BELAKANG!
maka dengan sendirinya makhluk yang dikenali hantu ini akan blah~
yerla korang ni membosankan sure la dia xnak maen maen dengan korang lagi..



ada jenis hantu yang suka meloncat tuh nama dia pocong kot..hampa lagi fasih 
bab nih mesty hampa lebih taw kot noh..
aku x taw la sebab xdak dalam soklan SPM..tapi x pa aku taw la nk cerita apa..
kawan aku sorang nih cukup suka la nk tgk pocong..aku x taw apa punca nya..
boleh pulak malam malam dia p kuar rumah semata mata nak tunjuk keheroan dia utk
melihat hantu..
p jalan jalan kat taman kul 1 pg..terserempak lak dengan pocong..ha amek kau~
berselibung dalam selimut x berani kuar lagi dah..berani sangat nk mencoba kan..
tapi x pa alhamdulillah dia dah ada pengalaman..tapi aku x lagi..wuuu :'(

lagi satu cerita pasai bunian.orang kata bunian ni ada disebabkan manusia kawen dengan jin..
so anak jin tu lah yang kita panggil bunian nih..
bunian nih pulak ada lak terdiri daripada Islam dan juga kapiaq~
bunian nih macam manusia gak depa ada ketua ada rumah ada masjid ada kampung dan ada nafsu..
ha bab nafsu ni yang cita bg kat hampa~
hampa taw x sekali bunian dah berkenan dia akan ikut hampa balik umah taw..tak kan lepas hampa sampai hampa kahwen dengan dia..tu bg bunian yg kapiaq la kot..
yang Islam ni walaupun depa mmg tersuka, tercinta, tertarik depa kawal jugak lah..
sebab bunian Islam ni jaga penampilan,jaga status,jaga maruah dan jaga macam2..
ha bunian ni lawa taw..tambah tambah yang pompuan mesty cantik tertarik kalah gadis melayu terakhir
dan bg yang laki kalah laki zaman sekarang,,hensemnya ,tegapnya,gagahnya,romantiknya..dan sbgnya..
so x perlu la korang takut dengan dyowang..
kalau agak kena sorok tu dan dah termasuk ke alam bunian pegi je la jalan jalan kat kawasan depa .. bukan senang nak masuk alam bunian nih..
depa dah bg can p la jelajah..tapi jangan ingat x mau balik lak..
maklumlah alam bunian ni kan lawa lawa..
lagi satu korang taw x dimana kalau korang dok kat alam bunian satu ari adalah bersamaan dengan satu bulan??erkk aku pun xpasti samada satu bulan ataw satu tahun tapi yang pasti lama lah juga kan...
kalau korang nak testing awek korang ke balak korang sayang kat korang ataw x korang cuba lah hilangkan diri selama mungkin~tgk lah kalau dy masih tggu korang atw x..
kalau dah tggu lama sgt tuh..sayang sungguh la tu..menikah p la..
eh lari cerita lagi..korang ni suka tol buat aku camni...sampai aty.. :'(

at last but not least~xyah la korang takut dengan benda pelik2 nih..
dyowang pun makhluk sama ja cam kita..
tapi kalau aku jumpa depan mata aku agak la kan boleh pecah kot kotak suara aku menjerit sakan..
hehe :)

p/s:cerita ni tertaip dengan sendiri setelah kami bersembang kat dalam bilik tadi~
antu apa yer yg reti menaip???



Sunday, 5 June 2011

natural friends

Assalammualaikum~
hye kawan kawan tersayang~
smua mesty sihat sihat kan..
kalau korang x sihat pun aku harap korang sihat la ek~
aku nak cerita kat sini bab perangai kawan kawan..
ops! ni bukan kutuk okey..diulang ini bukan kutukan~
sekadar penceritaan semata mata + nasihat sikit..
base on the observation la..
 dah ada dah kawan aku sorang nih budak CS Shah Alam yang cerita pasai kawan
kawan beliau..
tapi aku bukan nak copy paste la..
mungkin ada kot sikit sikit..
HAHA!
ada tak yang perasan peranggai kawan kawan disekeliling kita ni macam mana??
ada x yang dok wat ushar kerek ja kat kawan kawan korang yang korang rasa pelik??
susah la kalau nk dapat orang yang selalu perhati kawan kawan kan..
*kecuali dia mmg suka perhati orang..





1. kawan kawan malu x bertempat~
ada x??mmg ada weh..bukan takat pompuan lelaki pun ada gak..
seronok gak bila tgk dyowang malu malu depan kita..
tapi kalau malu dengan lecterer, malu nk berkomunikasi,malu nak makan,
malu nak nk tidur,abeh semuanya malu payah la..
cam na ek nak ubah orang jangan jadi malu sangat nih..
susah kot..
tapi aku happy gak sekarang nih dimana kawan aku yang dulu tu malu sangat tapi
sekarang nih dah okey..malu tu tetap ada tapi kurang kuat la..
x malu cam dulu dan x la jadi x taw malu cam aku.. :p


                                                comel la mmiaaauu nihh~



2. kawan kawan yang suka menggatai~
ada x?mesty ada kan..laki pompuan semua sama..
mesty dua dua pun gatai nak menikah awai..
kerja x lagi dah galak nak menikah..haish
tapi kawan kawan aku semua baguih..
depa x la menikah depa kapel ja la..hehe
*kapel tu x baek..tapi xpa la aku pun 2x5==5x2~
bab kapel tu x kisah lagi mesty la dia nak menggatai dengan kawan x sejenis kan..
tapi kalau sebaliknya?
sikit sikit mai peluk la,mai cium la,mai gigit la..*tapi bukan cam love bite tuh..
love bite tuh cam na ek??yang merah merah kat leher tu kan..
*aku x pernah buat tapi tengok orang buat ada la..hihi
dan sebagainya~susah kot law dapat kawan sejenis pastu dok mai menggedik dengan kita..
eeewwwww





3. kawan kawan peramah terlebih~
ada x?jenis ni mmg ramai diantara kita termasuk la aku..
hehe..aku mmg peramah terlebih..x dapat dinafikan..
tapi adakalanya aku boleh gak la cover depan orang..
ikut tempat dan juga keadaan..
tapi yang x bestnya ada gak orang yang peramah terlebih ni merosakkan status aku
sebagai peramah terlebih x bertempat..
aish ini dah x seronok nih..
peramah itu adalah sangat bagus tapi kalau orang tengah bersedih ka marah ka toksah la dok
p buat ramai sembang ntah apa apa yang memang x dak kena mengena~
sangat x best..x pasai ja kena maki pulak kan..
cover beb jangan bikin malu sudah..




4. kawan kawan x pandai guna bahasa elok~
ha yang ni toksah dok kata la almost 90% remaja cakap kasar sgt bila tengah
marah dah almost all yang aku kenal x akan lepas daripada cakap perkataan2
yang macam korang sendiri tahu dan x perlu bagi aku menyebutnya lagi..
aku pelik sangat kenapa ramai diantara kawan kawan yang x termasuk aku suka sangat
melemparkan kata2 yang mcm tuh..best ke??
dah jadi kebiasaan lak tuh..
kalau melawak ka apa sikit ka terus ja dyowang lepas perkatan2 yang x menggairahkan tuh.
ish x suka la..
kawan kawan jenis ni memang nak kena ajar sbb dyowang tu kurang ajar..
apa salahnya kalu kita marah kita keluarkan bahasa yang elok elok sikit..

daripada macam ni..
"weh! B!@# hg ni mmg jora la cari nahas tol!"
kepada yang macam ini..
"alaa dear hg ni mmg nakal la cari kasih sayang tol!"
kan molek gitu~
bahasa menunjukkan bangsa~hihihi



5. kawan kawan yang gila gilax~
serius best weh dapat kawan kawan yang gila gila macam ngan aku nih..
sapa kawan dengan aku mesty depa sayang aku..
tanya la sapa yang kawan dengan aku..hehe
tapi  yang gila gilax ni x semestinya best jugak..
kadang kadang ia memalukan kan..
sapa yang perangai dia pun gila gilax mesty taw punya tapi saja dok buat xtaw..
besa la nk amek taw watpa dah mmg kami ni gila gilax.
bukan gila sebarang gila , boleh buat orang sengsara + kemaluan bila bersama taw..
HAHA!
x dpat di bangkang lagi mmg sesetengah orang akan kata "dah la weh aku kemaluan la
dgn perangai hg nih.."
tapi ada aku kisah??mmg x pernah kisah la sbb hg x taw malu..haha
*mcm kena kat aku plak.
pape pun kalau korang x da kawan yang gila gilax mcm ni mesty x happening kan
sbb kawan kawan ni la yang menceriakan ari ari anda dan juga
membunga2kan aty anda..xkan korang nak dok satu kumpulan yang sunyi sepi tanpa
suka,lawak,nak gelak pun xda mood..bosan weh..
nak gila gilax mmg boleh tapi perlakuan kena jaga sama..hormat tetap hormat..
jangan dok wat gila pecah cermin keta org sudah..naya ja satu kumpulan meringkuk
dalam jail! kalau hampa suka nevermind~
jangan sampai kepala hampa pecah lek sudah la..




kesimpulannya~
kawan kawan ni ada bnyak jenis...nnti ada masa aku cerita la lagi..
jenis kawan kawan kat atas tuh sebenarnya adalah dari observation
kawan kawan aku terhadap  aku dan juga sesetengah kawan kawan yang laen..
diriku ini telah dikomen oleh mereka mereka mereka yang digelar sahabat~
tapi xpa aku akan cuba berubah ke arah lebih baik..dan
hope kawan kawan laen pun sama k~
I L O V E Y O U A L L !!




Saturday, 4 June 2011

jangan hampiri aku!

Assalammualaikum..
dikala petang yang indah ini aku keseorangan
melayan perasaan yang x abes2 mengganggu aku..
apasal la kawan kawan balik x nak ajak aku..
aish betapa aku kesedihan~
tiada teman yang menemani aku..
aku pun buat la kerja yang wajib aku buat iaitu kemas bilik
*walaupun x de la kemas sangat
dalam sibuk sibuk aku menyapu sampah 
entah dari mana gerangannya muncul seekor CICAK!
ish tak SUKA!
kenapa time ni la beliau nk muncul di tempat aku
kenapa tika aku keseorangan baru lah beliau nak memaparkan dirinya
sekilas pandang akan dirinya 
aku terus meloncat melarikan diri
penyapu yang dipegang terhentak di badannya.
namun beliau tidak mati malahan mengejar aku lagi..
aku berlari pusing pusing dalam bilik..
disebabkan bilik aku terlalu besar,
 aku tidak tahu kemana 
hendak aku larikan diri..
ke kiri 
ke kanan
ke depan
ke belakang
ke pintu
ke katil
dan akhirnya atas katil la menjadi tempat persinggahan aku
sementara menunggu beliau melarikan diri 
sambil sambil aku pun mengetuk beliau dengan penyapu aku..
setelah lama merenung ketiadaannya disitu 
aku teruskan kerja aku lagi..
kemudian entah dari mana
pulak datangnya seekor burung yanga agak baik 
tolong aku menyepahkan barang barang atas meja..
aduszz aku lupa nk tutup langsir 
dah la tingkap terbuka luas 
mmg patut la aku kena..
tapi x pa la itu kan makhluk-Nya..
aku redha..
by the way ari ni aku happy sangat sebab my dad bank in duet
buat belanja aku..


p/s: aku x takut CICAK!
one more thing,aku x mnx dwet kat parents taw..
malu weh minx dwet lagi dah besar gini~

Friday, 3 June 2011

who had fall in love~

Assalammualaikum and hello everyone who read this blog..
by the way i want to talk about what we always talk to..
okey here i want to ask who dont ever had fall into love??
anybody??
everybody has feel how the feeling when they fall in love..rite??
nothing serious here only trying to try my writing in English~
HAHA!
how do you feel when you have a couple that you love very much~
happy?fun?
sweet?
want to beat her/him?
whatever lah..

as long as you have a couple how you will take care of him/her?
control your couple everytime??
meet her/him everyday??
call/mcg her/him every time??
or what??
or you trust your couple wont cheat you and love you everyday?
you let her/him to do anything on your back..and when you know
her/him cheating or play love behind you,
you will kill him/her??


everyone of us had the answer..
but for me if i have a guy be my couple,i will control him
so he will scare and wont do anything bad behind me~
although i know that guy will hate it~i will do so..HAHA!
so watch out for those who want to be my love!
anyway i dont ever think about this yet..
its not a kind that is important becoz we still can live either~
if you want love so much why not you just get from Allah S.W.T~
it will remain and never leave us behind~


REMEMBER HIM ALWAYS!


Wednesday, 1 June 2011

kawan kawan aku~

Assalammualaikum~
setelah sekian lama aku x jumpa rakan2 sekolah masa form 1-3..
akhirnya aku berjaya juga jumpak dyowang...
pada ari jumaat minggu lepas..
aku ni nk kata ramai kawan..urmm
aku x dela ramai kawan kawan..tapi ramai orang kawan dengan aku..
dyowang mmg nk jadi kawan aku tapi bkn kawan baek la kan..
susah sebenarnya bg kita nk cari kawan yg baik ni kan..
lagi susah daripada kita nak cari makanan yang menyihatkan~
tapi apa pun kawan baek itu perlu ada disisi kita ..
aku ada ramai gak kot kawan baek..tapi yang betul2 baek dgn aku dan yg sentiasa bersama aku la..kalau takat kawan biasa siapa pun ada kan..cuma yg kita nk sayang betul2 adalah kawan kita yg tersayang la..

dari sebelah kiri namanya farah alia Harun,tgh tu aku la..yang tepi lagi nama Sharifah Ili shaheera Syed Ahmad Tajuddin..
panjang nama beliau..dyowang ni kawan2 dari sekolah lama aku iaitu di smk sg nibong..


yang budak ni plak Chan Siew Yin..dy kawan chinese aku yang da best tapi sgt susah nk snap gmbar beliau..suka main lari2 pulak..

yang ni plak namanya Muhd Syahril..aku kenai dy sejak dari tingkatan 4 satu kelas..
dan sekarang ni kami satu uitm satu kelas jugak.muka dy ja x abeh2 aku dok jumpa..
pape pun dy dikira best friend aku gak sbb kami selalu buat kerja sama2 + meniru kerja..
haha~ kalau study pun aku akan ajak dy..

yang ni plak Mohd Shazmin ..dy kawan aku yg gila2 skit..
tgk dy pun mmg cam nk gila dah..tapi law x dak dy x happening la..haha.
dy mmg best!
still contact lg smpai skrg..sbb kami satu uitm~
kadang2 tu ada masa kami akan kuar pergi makan sama2..


yang ni plak Rabil Affendi Azmi..sedap nama dy tp aku pggl pan ja..
kadang2 nama penuh dy pun leh terlupa..haha
dy best friend sejak dari tgkatan 5 sampai sekarang..dia mmg ranggi x bertempat~
bila masa pun nak tunjuk hebat..HAHA!jangan marah yer pan..


Muhammad Nazrul b Md Ibrahim
nama diberi..dy seorang yang mmg best + banyak cakap..
sapa pun mmg susah la law nk lawan ckp dgn dy~dy pasti menang..
dan dy yang paling kaya kot antara kawan kawan aku..HAHA!
but now lepas masuk uitm aku perasan yang dy dah banyak berubah..
dy lebih caring pada kawan2 dy..n dah x bnyak mulut lagi mcm dulu..huhu :)

Muhammad Akmal Abdul Rahim..dy ni mmg rapat gak la..satu sekolah satu kelas satu tmpat kerja..n satu uitm..mmg dah kenal sgt dah dgn dy ni..rasanya mmg member2 yg aku paling rapat ni xlari jauh dr aku..kami still belajar di tmpat yang sama..lebih erat la persahabatan kami..harap kekal selamanya~


gambar ni diambil semasa kami ke sekolah men. teknik balik pulau amek sijil spm..


yang ni kawan yang aku kenal kat uitm ni..dah setahun lebih dah kami kawan..dy ni yang da best lah walaupun kadang2 tu cam budak2 g..hehe
mmg dy budak pun..satu kepala dgn aku so senang nk share apa2 pun..tambahan lagi sem 3 ni kami satu bilik pulak..Siti Nur Afifah Binti Hassan
mmg terbaekk lah!

Noor Liyana Binti Ghazali~
dy mmg okey~tapi agak sensitif..ops..kalau nk sembang cover2 yer~
HAHA!pape pun dy ok gak la sbg kawan baek aku kat uitm ni..salah seorang penolong mak aku asyik nak membebel~hihihi



ni pic kitorang masa dinner tuh..hehe~
ada lagi beberapa orang kawan aku yg aku x masukkan..
*akan ditambah kemudian~..
hope perkenalan kita kekal selamanya~
kan dh kata nk tambah~hehe
ada budak tu merajuk la lak x da citer tntg dia..
HAHA!bukan apa x cukup masa tapi dalam kepala mmg dah pk dah nk crita~
ni adalah Mohd Yusri B Abu Bakar~
sekarang masih lagi study CS di Shah Alam~
dia ni tersangat2lah baguih..baguih tang mana tuh hanya kawan kawan dy ja la yang taw..
dy ni x pernah lupa mmber la..always in his mind..ada ja yg dy nk calling2 ~
tnya kabar la pa la~xbosan ka dy tuh..
kot la dy tnya kabar pastu nak mai melawat xpa la gak..
ni nak jumpa muka dy kat luaq sket punya payah la..dy ni nak kata xpandai tu sket punya pandai la tapi 
time skowlah r yg aku taw..apa2 ja dia no satu..dasyat tol..tension aku yang lembap ni tgk dia..sekarang ni pun pandai gak..yang aku taw dia lebih pandai BANYAK dari aku la..
yang aku taw dia kawan yang paling best sbb dia sentiasa ingat kawan kawan dia..
*bukan aku sorang taw semua kawan kawan..diulangi semua kawan kawan~
hehe~

mug tersayang

Assalammualaikum~
disaat bibir aku bersentuhan dengan mu wahai mug..
aku terasa kau akan mencairkan rasa didalammnya..
tanpa mu aku xdapat makan biskut cicah dengan susu..
tanpa mu aku xdapat buat air milo di waktu dingin pagi~
hanya kau sahaja dapat buat aku rasa senang begitu..
apa yang aku merepek nih??
xpa lah mug..ada orang sedang jeles tatkala aku menceritakan perihal engkau..
apasal la diorang jeles taw la dyowang xde mug tersayang macam aku ada engkau..
tapi xpa aku tetap sayang engkau..haha

sayang mug ku

cal sayang

Assalammualaikum~
wahai cal kenapa engkau terlalu jauh dariku~
wahai cal kau tahu x yang aku perlukan kau untuk berjaya??
wahai cal kalau kau x bersama ku dari sekarang aku akan kecundang..
pointer aku pasti menurun..
ditambah aku akan fail pulak..
wahai cal tersayang,tolonglah dekati aku..
supaya aku dapat memahamimu..
aku juga pasti akn benarkan kau menolongku untuk berjaya..
aku x akan sisihkan kau..aku janji~
dekatilah aku mulai ari ini..
aku akan sentiasa bersama kau..
waktu makan dan tidur aku akan ingat kau juga..
kalau kau x bantu aku berjaya,pasti aku merana di kemudian ari..
please cal~
aku tahu kau sayang aku kan..
wahai cal sayang~
tolong yer~



ari2 aku ingat kau cal sayang~