Monday, 6 June 2011

hantu/bunian takut ke??

Assalammualaikum..
hye u alls..wassup..??
xyah dok up2 sgt la..ni aku nak upkan cerita mengenai hantu or bunian..atau anak jin kot..
sama la semua tu..
korang takut dengan hantu x??
aku ni nak cakap x takut entah la..sebab x pernah tgk..tapi bila tgk orang kena rasuk
tu aku p dekat2 gak la nak ushar..rasa pelik tgk depa kena rasuk la,meracau la..
dan macam macam lagi..
hah kan dah tersimpang daripada tajuk asal dah..
korang takut antu ke x nih..aish x jawab jawab pun lagi..
korang tahu x yang kita boleh kawan dengan hantu??
entah aku x taw pun..
kalau korang taw gtaw la kat aku k..
hantu pe korang pernah jumpa ek??
hantu ni sebenarnya x dela menakutkan..manusia lebih menakutkan daripada hantu taw..
hantu ni takutkan manusia , sbb tu bila manusia datang wat kacau kat tempat depa,depa akan
wat muka ganas + menggerunkan supaya kita takut..dan akhirnya mereka bergelak sakan kat belakang kita..
antara muka muka hantu tu cam ni lah

sapa tgk pun mesty lari law camnih..

tapi x pa weh kalau korang buat x tahu je kat makhluk2 x bertuan ni dyowang sure x kan kacau 
lebih2..
tapi kalau dah tgh malam tuh korang nek basikal ke moto sorang2 ke
then terasa berat lak tetiba tu paham2 la..dia nak menumpang sama tuh..
so bg la dia tumpang k..
AMARAN! JANGAN BUAT MUKA GELABAH!
buat muka cool je k..
at least kalau korang takut sangat ingat!
 JANGAN PANDANG BELAKANG!
maka dengan sendirinya makhluk yang dikenali hantu ini akan blah~
yerla korang ni membosankan sure la dia xnak maen maen dengan korang lagi..



ada jenis hantu yang suka meloncat tuh nama dia pocong kot..hampa lagi fasih 
bab nih mesty hampa lebih taw kot noh..
aku x taw la sebab xdak dalam soklan SPM..tapi x pa aku taw la nk cerita apa..
kawan aku sorang nih cukup suka la nk tgk pocong..aku x taw apa punca nya..
boleh pulak malam malam dia p kuar rumah semata mata nak tunjuk keheroan dia utk
melihat hantu..
p jalan jalan kat taman kul 1 pg..terserempak lak dengan pocong..ha amek kau~
berselibung dalam selimut x berani kuar lagi dah..berani sangat nk mencoba kan..
tapi x pa alhamdulillah dia dah ada pengalaman..tapi aku x lagi..wuuu :'(

lagi satu cerita pasai bunian.orang kata bunian ni ada disebabkan manusia kawen dengan jin..
so anak jin tu lah yang kita panggil bunian nih..
bunian nih pulak ada lak terdiri daripada Islam dan juga kapiaq~
bunian nih macam manusia gak depa ada ketua ada rumah ada masjid ada kampung dan ada nafsu..
ha bab nafsu ni yang cita bg kat hampa~
hampa taw x sekali bunian dah berkenan dia akan ikut hampa balik umah taw..tak kan lepas hampa sampai hampa kahwen dengan dia..tu bg bunian yg kapiaq la kot..
yang Islam ni walaupun depa mmg tersuka, tercinta, tertarik depa kawal jugak lah..
sebab bunian Islam ni jaga penampilan,jaga status,jaga maruah dan jaga macam2..
ha bunian ni lawa taw..tambah tambah yang pompuan mesty cantik tertarik kalah gadis melayu terakhir
dan bg yang laki kalah laki zaman sekarang,,hensemnya ,tegapnya,gagahnya,romantiknya..dan sbgnya..
so x perlu la korang takut dengan dyowang..
kalau agak kena sorok tu dan dah termasuk ke alam bunian pegi je la jalan jalan kat kawasan depa .. bukan senang nak masuk alam bunian nih..
depa dah bg can p la jelajah..tapi jangan ingat x mau balik lak..
maklumlah alam bunian ni kan lawa lawa..
lagi satu korang taw x dimana kalau korang dok kat alam bunian satu ari adalah bersamaan dengan satu bulan??erkk aku pun xpasti samada satu bulan ataw satu tahun tapi yang pasti lama lah juga kan...
kalau korang nak testing awek korang ke balak korang sayang kat korang ataw x korang cuba lah hilangkan diri selama mungkin~tgk lah kalau dy masih tggu korang atw x..
kalau dah tggu lama sgt tuh..sayang sungguh la tu..menikah p la..
eh lari cerita lagi..korang ni suka tol buat aku camni...sampai aty.. :'(

at last but not least~xyah la korang takut dengan benda pelik2 nih..
dyowang pun makhluk sama ja cam kita..
tapi kalau aku jumpa depan mata aku agak la kan boleh pecah kot kotak suara aku menjerit sakan..
hehe :)

p/s:cerita ni tertaip dengan sendiri setelah kami bersembang kat dalam bilik tadi~
antu apa yer yg reti menaip???



6 comments:

  1. tu dia.........xmo bc !! takut !! :D

    ReplyDelete
  2. tu dia...LIN muhung gilaa...haha~

    ReplyDelete
  3. bkn muhung la~
    ilham dari mmpi nih..

    ReplyDelete
  4. Hantu yang reti menaip tu hantu blogging :b

    ReplyDelete