Tuesday, 14 June 2011

kenapa perlu study?

bosan + malas + x reti + xdak org nk bantu + x suka org bantu = berenti belajaq
tapi tanpa ilmu + pelajaran  sijil + cita2 + degree + kawan2 = x dapat gaji besar!
so nak x nak kita kena belajar gak la kan..
lagipun dalam Islam juga kita dituntut utk study~
ibadah tu sayang oi..
ia juga dapat memperluaskan lagi kita punya otak yang dah lama x berkembang jika x study..
selain tu kebaikan study ialah kita dapat jadi pandai!
sapa x mau pandai kan..
biaq orang kata kita ni mcm mana sekalipun janji kita study utk terus dan terus menuntut ilmu..
ilmu ni semua datangnya daripada Allah..Allah S.W.T bg kita peluang semasa hidup ni utk study bnyak2 dan
juga utk dimanfaatkan bersama2..
eh aku macam bg tazkirah je ni..oh aku nasihat ni sebenarnya utk kebaikan korang
yang agak malas study tuh dan juga kepada diri aku yang malas nak study..
 by the way sekarang ni aku sedang melihat dua orang kawan kelas aku sedang
menelaah buku CALCULUS yang aku agak x suka tuh..
tapi aku tak pulak..
ermm malas tol..mereka2 tu dah ajak aku study tapi apakan daya mood nak study belum memanggilku..
aku harap boleh berjaya dalam exam ni..*study pun x ada aty nak berharap jer..
hurmm xpa2 aku usaha pelan2 yer..
perasaan jeles kepada mereka yang study tu ada la gak cuma aku
belum bersemangat je lagi..plezz someone give me the strength to study now..
i'm really need it..!!!!

2 comments:

  1. Tak payahlah belajaq kalau nak tengok gred D, E dan F. Huhuhu ( :

    ReplyDelete